preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 10. 2017. 14:19 | RSS

Održane 134 uvodne radionice projekta ProMikro s više od 1000 sudionika

U periodu od 4. do 18. listopada organizirano je više od 150 uvodnih radionica za nastavnike o korištenju mikroračunala u nastavi na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Do danas je održano već njih 134. Ukupno više od 2300 nastavnika ima priliku sudjelovati na ovim zanimljivim edukacijama, dok se za sam projekt prijavilo 83% svih škola u RH koje provode nastavu za učenike 6. razreda.

Dio edukativnih materijala za nastavnike (i druge koje zanima korištenje microračunala) možete pogledati na Izradi! edukacijskom web portalu. Oni se sastoje od slikovnih i video ‘korak po korak’ uputa i razvrstani su osnovnih do naprednih.

Aktivnu zajednicu nastavnika, edukatora i ostalih te zanimljive projekte s micro:bitovima možete pronaći i na FB grupi projekta - micro:bitCroatia.

Pogledajte par izjava iz ankete nastavnike nakon održanih radionica:

"Mislim da je projekt odličan i da će učenici pomoću mikroračunala naučiti razmišljati divergentno što nije slučaj u klasičnoj nastavi,bar ne u dovoljnoj mjeri."

"Ovo je idealna prilike da učenici vide kako programiranje funkcionira i da ne misle da oni to ne mogu jer čim se spomene riječ programiranje svi se namršte."

"Micro:bitovi su odlična početna točka za upoznavanje s programiranjem i kako bi ih se potaknulo na računalno razmišljanje jer im je dosta stvari apstraktno, ali s micro:bitovima to im se puno olakšava."

Izjavu o radionicama dao je i g. Vlado Lendvaj, voditelj radionica u OŠ Eugena Kumičića, Slatina i glavni edukator IRIM-a: "Na uvodnim radionicama održanim u Slatini većinom su sudjelovali nastavnici kojima je to bila prva radionica programiranja. Unatoč tome, bili su jako uspješni u savladavanju predviđenih sadržaja i bez straha očekuju idući ciklus radionica. Bitno je primijetiti i kako su učitelji koji su već ranije programirali i imaju iskustva s mikroračunalima otišli prilično duboko s primjenom uređaja. Imali su par fantastičnih ideja kako ih koristiti u i izvan nastave."


ProMikro novosti
Najavljujemo novi ciklus edukativnih predmetnih micro:bit radionica za nastavnike u okviru projekta ProMikro....
U periodu od 4. do 18. listopada organizirano je više od 150 uvodnih radionica za nastavnike o...
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju