preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 24. 5. 2018. u 16:30 sati |

O usluzi

Od 1. ožujka 2007. godine CARNET je osnovnim i srednjim školama omogućio korištenje Content Management Sustava (CMS-a, Sustava za upravljanje sadržajem) u sklopu Hosting usluge za osnovne i srednje škole (HUSO), koji je razvijen i dizajniran posebno za potrebe škola.

CMS za škole je sustav koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica kroz web preglednik. Odluči li škola koristiti CARNET-ov CMS za škole dobit će na izbor više gotovih dizajna i predložaka te niz funkcionalnosti i kolaboracijskih alata (vijesti, forumi, ankete, html editor, RSS i dr.). Odabirom CMS-a omogućeno je efikasno korištenje web prostora koji škola dobiva u okviru Hosting usluge, bez potrebe za velikim tehničkim predznanjem.

Trenutno više od 1200 osnovnih i srednjih škola ima internetske stranice izrađene u CARNET-ovom CMS-u za škole.

Sustav se temelji na Strix portalu, a za njegovo korištenje škola mora imati aktiviran HUSO korisnički račun. Web se aktivira kroz aplikaciju za administraciju HUSO korisničkih računa na https://admin.skole.hr, pri čemu je potrebno kao opciju pod "web" izabrati CMS. Da biste aktivirali web u CMS-u, u svojoj školi morate biti administrator resursa (AR).


 
Kontakt za CMS za škole
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju