preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 1. 3. 2017. u 15:38 sati |

Forum o upravljanju Internetom 2015

Prvi hrvatski forum o upravaljanju Internetom (CRO IGF) održao se 6. svibnja 2015. godine

Fakultet elektrotehnike i računarstva bio je domaćin ovog događanja. Program je bio sljedeći:

09:30 - 10:00 Registracija sudionika

10:00 - 10:15 Pozdravni govor

10:15 - 11:00 Upravljanje vršnom .hr domenom

11:00 - 11:15 Pauza

11:15 - 12:45 Upravljanje Internetom

12:45 - 13:30 Druženje

Nakon kratkog pozdravnog govora profesora Gordana Gledeca s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Zdravka Jukića iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Hakom, Nataša Glavor iz CARNeta održala je prezentaciju o upravljanju vršnom .hr domenom, koja je bila uvod u diskusiju o upravljanju .hr domenskim prostorom koju su moderirali Gordan Gledec i Nataša Glavor. Najavljeni su planovi uvođenja dnssec protokola i razgovaralo se kako zaštiti domenski prostor od zlouporabe imena domena (cybersquattinga).

Temu upravljanja Internetom predstavili su Andrea Beccalli iz ICANNa i mr.sc. Mislav Hebel iz Hakoma.

Uslijedila je panel diskusija s panelistima:

Krešo Antonović, dr.sc. Marko Jurić, Hrvoje Hadžić, Zdravko Jukić i dr.sc. Anom Katalinić Mucalo kao moderatorom koji su, zajedno s uvodničarima u ovu temu, Andrea Beccalli iz ICANNa i mr.sc. Mislav Hebel iz Hakoma, probali dati odgovore na pitanja:

Što je upravljanje Internetom?

Kako izgleda globalni sustav upravljanja Internetom?

Koje su najvažnije teme trenutno aktualne u svijetu povezane s upravljanjem Internetom?

Kako Hrvatska može doprinjeti ovom procesu?

Na prvom CRO IGF-u sudjelovalo je 41 zainteresiranih pojedinaca, pripadnika civlinog društva, industrije i poduzetničkog sektora, akademske zajednice i državnih organizacija.

Zaključeno je da Hrvatska treba i dalje podržavati i razvijati nacionalni dijalog o pitanjima Interneta, upravljanja Internetom i Cyber prostorom u cjelini. Podržavamo model uključivanja svih zainteresiranih strana (multistakeholder model), kao primjeren za pokretanje otvorene i inkluzivne rasprave.

Cijelo izvješće možete pogledati ovdje.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju