Mreža akademske zajednice
menu 4
Nacionalni servisi
menu 4
Obrazovni programi
menu 4
Promocija ICT-a
10@CARNet
10@HR
Pilot projekti
Moja Internet veza
Ured za odnose s javnošću
Savjetodavna pomoć
menu 4
Ustanova CARNet
menu 4
Nagrade i priznanja
menu 4
Međunarodna suradnja
menu 4
Izdanja
menu 4
Naslovnica
menu 4

 

 

 
Promocija ICT-a

Poticanje primjene informacijske i komunikacijske tehnologije, posebica potpora diseminaciji znanja i izmjeni informacija te razvoju sadržaja dostupnih putem mreže dio je CARNetove misije.

Obljetnice

Za djelovanje CARNeta 2001. i 2002. godina imale su posebno značenje. Deset godina postojanja CARNeta svečano je obilježeno 15. studenog 2001. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici,
dok je 12. studenoga 2002. multimedijalnom instalacijom predstavljenom u sklopu INFO sajma Zagrebačkog velesajma započela akcija promocije Interneta pod nazivom "10@HR - Vrijeme je za Internet". Uzimajući kao povod desetogodišnjicu hrvatskoga Interneta, CARNet je tim projektom želio promovirati Internet i informacijske tehnologije te educirati javnost o korisnosti Interneta uopće.

Pilot-projekti

Tijekom 2001. i 2002. godine nastavljena je intenzivna suradnja s ustanovama i udrugama na sljedećim pilot-projektima:

Moja veza

Za studente su pripremljene tri promotivne akcije. Nedovoljna prepoznatljivost CARNeta među akademskim građanima i nedovoljna uporaba Interneta među studentima bile su povod pokretanja tih akcija. Ciljevi akcija mogu se objediniti sloganom: "Upoznaj CARNet, koristi Internet", a bili su ovi: upoznati studente i profesore s CARNetom, informirati ih djelatnostima i uslugama koje nudi članovima akademske zajednice te ih potaknuti na aktivnije korištenje Interneta.

Kroz savjetodavne aktivnosti u sklopu razmjene znanja i iskustava, CARNet je sudjelovao pri izgradnji informacijskog sustava hrvatskog Sabora te Ministarstva zdravstva.

Copyright ©2003. CARNet. Sva prava zadržana.