HelpdeskCARNet modemski ulazi

CARNetova korisnička konferencija

Od 24. do 26. rujna 2000. godine na zagrebačkom je Fakultetu elektrotehnike i računarstva, pod naslovom "Quest for Information" i motom "Web: Towards Meaningful Content", održana druga CARNetova korisnička konferencija. CUC 2000 bavio se Internetom, posebice Webom kao izvorom informacija pa su stoga glavne teme bile: publiciranje Webom, portali, digitalne knjižnice, oblikovanje Weba, obrazovanje Webom i pronalaženje informacija. Konferencija je okupila više od 300 sudionika iz Hrvatske i svijeta.

U službenom dijelu programa sudjelovalo je 40-ak domaćih i stranih predavača. Uz 2 eminentna pozvana predavača, Nickyja Fergusona (ILRT, Bristol, Velika Britanija) i Thomasa Bakera (GMD, Sankt Augustin, Njemačka), izlagali su i gosti iz TERENE i RENARDUS projekta. Održana su 2 kratka tečaja (tutorijala), 4 radionice i 4 okrugla stola. Predstavljeno je 35 radova.

U sklopu posebnog događanja, Web festivala, službeni je žiri izabrao nabolje hrvatske portale u 3 kategorije - portal općeg tipa, tematski portal i portal za interesnu skupinu korisnika. Glasanjem putem Interneta, svoju nagradu dala je i publika - korisnici CARNeta. Sudionici konferencije ocjenjivali su kvalitetu izloženih radova te su dodijeljene nagrade za najbolji rad i najbolje predstavljanje na CUC-u 2000. Zbornik radova na CD-ROM-u priređen je krajem 2000. godine te je tiskan i distribuiran tijekom veljače 2001. godine, zajedno s najavom treće CARNetove korisničke konferencije - CUC 2001.

 

 


© 2001 Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Sva prava pridržava.

Stranice su prilagođena Internet Exploreru 5.x u veličini 800x600
DiP: CWM 2001