Suradnja s članicamaCARNetova korisnička konferencija

Helpdesk služba

Helpdesk služba nastavila je s radom tijekom 2000. godine i samo putem elektroničke pošte odgovorila u prosjeku na oko 160 upita mjesečno. Broj upita primljenih putem elektroničke pošte smanjuje se jer korisnici sve češće svoja pitanja izravno šalju odgovarajućim službama (DNS, Služba za članice, podrška sistemcima) ili održavateljima servisa (CMU sustav, caching). Krajem 2000. godine pokrenute su aktivnosti na uspostavi besplatnog info-telefona (0800) čime se povećala dostupnost helpdesk službe korisnicima.

Tijekom godine, putem sustava za obavještavanje korisnika (vijesti@carnet.hr) distribuirano je 87 obavijesti, a objavljena su i 3 CDA dokumenta.

Kako bi se obogatio izbor sadržaja namjenjenih krajnjim korisnicima, tijekom 2000.godine preveden je i na Webu objavljen "Vodič kroz mrežne servise" (http://www.carnet.hr/vodic/cro-gnrt/), kojeg je u engleskom izvorniku kao "GNRT - Guide to Network Resource Tools" objavila TERENA. CARNet planira nastaviti suradnju s TERENAom i u slučaju objave novih inačica GNRT priručnika osigurati njihov prijevod za svoje korisnike.

 

 


© 2001 Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Sva prava pridržava.

Stranice su prilagođena Internet Exploreru 5.x u veličini 800x600
DiP: CWM 2001