Pilot projekti

Djeca i Internet

CARNet nastoji organizirane skupine djece upoznati s informacijskim tehnologijama i potaknuti ih na njihovu aktivnu uporabu u svrhu poticanja razmišljanja, učenja, istraživanja, suradnje i aktivnog odnosa prema vlastitoj budućnosti.

U 2000. godini CARNet je sudjelovao u pokretanju prvog školskog radija na Internetu - Radija 5+, te je postao nositelj ThinkQuest programa za Republiku Hrvatsku.

Pilot projekt "Radio 5+ uživo na Internetu" pokrenut je u suradnji s Osnovnom školom Nikole Tesle iz Zagreba. Cilj projekta bilo je uspostavljanje potrebne audio tehnike informatičke infrastrukture, uspostava višesatnog školskog radijskog programa emitiranjem uživo te obučavanje učenika i nastavnika svih škola za pokretanje radija na Internetu.


CARNet je omogućio OŠ Nikole Tesle 24-satni priključak na Internet i opremu te je školi pružio konzultantske usluge.

http://jagor.srce.hr/os_tesla/radio

 

ThinkQuest

CARNet je 2000. godine postao ugovorni partner obrazovne organizacije ThinkQuest koja provodi program istog naziva u više od šezdeset zemalja svijeta, a u svrhu informatičkog obrazovanja učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih nastavnika. Osmišljen je u obliku natjecanja timova učenika i njihovih mentora u izrađivanju web stranica obrazovnog sadržaja na engleskom jeziku, s vrijednim nagradama za najbolje radove.


U idućem razdoblju CARNet će se posvetiti razvoju i implementaciji tog međunarodnog programa na području Republike Hrvatske, promociji i financiranju te edukaciji sudionika.

ThinkQuest jedan je od programa koji ispunjava dio CARNetovih ciljeva, kao što je uporaba Interneta od najranije životne dobi, računalno opismenjivanje djece i mladih, stvaranje i njegovanje kontakata između djece diljem svijeta, suradnja na zajedničkim projektima te intenzivan rad na edukaciji, samoedukaciji, savjetovanju i pomaganju putem Interneta.

http://thinkquest.carnet.hr

 

 


© 2001 Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Sva prava pridržava.

Stranice su prilagođena Internet Exploreru 5.x u veličini 800x600
DiP: CWM 2001