Ured za odnose s javnošćuRaspodjela proračuna

Međunarodna suradnja

CARNet nastavlja suradnju s međunarodnim udrugama (link na http://www.carnet.hr/ ustanova/int_coo/index.htm ) kojih je član.

CARNet je aktivni član nekoliko međunarodnih organizacija:

CEENet

CARNetovi predavači u 2000. godini, kao i prijašnjih godina, sudjelovali su na godišnjim CEENetovim konferencijama i radionicama, gdje su aktivno pridonijeli obrazovanju korisnika Interneta iz područja srednje i istočne Europe, a zatim prenijeli znanja na hrvatski dio Interneta.
U 2000. godini održane su slijedeće radionice:

  • 2nd CEENet Workshops on Network Management
    Druga po redu CEENeova radionica iz područja menadžmenta održana je u Ohridu u Makedoniji. CARNetovi predavači na toj radionici bili su Jasenka Gojšić i Zoran Bekić.
  • 6th CEENet Tehnology Workshop
    Šesta po redu radionica iz područja tehnologija održana je u Budimpešti. Dva CARNetova djelatnika sudjelovala su u svojstvu predavača (Miroslav Milinović, Nevenko Bartolinčić), a četiri u svojstvu sudionika (Ivica Matotek, Ivana Pezelj, Sanda Starešina, Anamarija Sorić).

TERENA

U skopu suradnje sa TERENom CARNetovi djelatnici redovno odlaze na konferencije i sastanke Generalne skupštine (General Assembly).
U 2000. godini General Assembley sastanak (14th GA meeting), održan je u Parizu, a CARNet je tom prilikom predstavljala Vesna Vrga.

RIPE

U 2000. godini CARNetovi su djelatnici redovno sudjelovali na sastancima organizacije RIPE.
35. RIPE Meeting održan je u Amsterdamu, a prisustvovali su Mario Klobučar i
Ivan Marić.
37. RIPE Meeting održan je također u Amsterdamu, a prisustvovao je Mario Klobučar.


FIRST

U sklopu suradnje sa međunarodnom udrugom FIRST koja se bavi rješavanjem sigurnosnih računalnih incidenata te njihovom prevencijom, u 2000. godini održana je 12. godišnja FIRST konferencija. Konferencija je održana u Chichagu (SAD), a prisustvovao je Vlado Pribolšan.

ThinkQuest

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u 2000. godini postala je nacionalni partner međunarodnog programa ThinkQuest.
Riječ je o programu za učenike i nastavnike čiji je cilj stvaranje obrazovnih sadržaja na Internetu.
ThinkQuest je i natjecanje u koje se uključuju timovi iz cijelog svijeta.
Stranice ThinkQuesta na hrvatskom jeziku nalaze se na adresi http://thinkquest.carnet.hr. Email adresa za kontakte je thinkquest@carnet.hr.

Od 1999. godine CARNet surađuje i s Međunarodnom udrugom za razmjenu studenata tehničkih i prirodnih znanosti - IAESTE, najvećom međunarodnom organizacijom za razmjenu studenata čija je djelatnost neprofitna. Udruga IAESTE prisutna je u više od 60 zemalja u svijetu. Posredstvom IAESTE, stručnu je praksu u CARNet tijekom 1999. i 2000. godine obavilo 6 stranih studenata. U 2000. godini realizirane su 3 stručne prakse. Početkom 2000. godine, na praksu je stigla studentica Yolanda Betancourt Masset iz Kolumbije, koja je u CARNetu boravila od 21. siječnja 2000. do 30. lipnja 2000. godine, a radila je na sljedećim projektima u odjelu za istraživanje i razvoj:

  • MBoneTools Setup Program
  • SDR-Plugins
  • MBoneTools Application Development

Od 24. lipnja do 15. kolovoza 2000. stručnu praksu u CARNetu realizirao je student Marios A. Fokas iz Grčke, koji je radio u odsjeku Izgradnje i održavanja CARNet mreže i to na projektu "Fluke tools for network monitoring".

Od 25.srpnja do 1. rujna 2000. na stručnu praksu u CARNet bio je student Michael Portelli Madden iz Malte, koji je radio u odsjeku CARNet projekata, na projektu "Get connected".

 

 


© 2001 Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Sva prava pridržava.

Stranice su prilagođena Internet Exploreru 5.x u veličini 800x600
DiP: CWM 2001