preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 24. 1. 2017. u 12:39 sati |

Pitanja i odgovori

Ova usluga više nije dostupna CARNetovim korisnicima.

P: Kako se prijaviti u sustav?

O: Na svaku e-knjižaru moguće se prijaviti pomoću valjanog AAI@EduHr korisničkog računa ili vlastitog korisničkog računa eduKnjižare klikom na gumb Prijava. Ukoliko korisnici posjeduju AAI@EduHr korisnički identitet preporučuje se prijava s tim podacima kako bi ostvarili pogodnosti u obliku prilagođenog prikaza sadržaja ovisno o ulozi korisnika i drugih. U tom slučaju nije potrebno ispunjavati obrazac za registraciju. Ukoliko korisnici ne posjeduju AAI@EduHr korisnički račun, na stranice e-knjižare u kojoj žele kupovati moraju se prijaviti posebnim korisničkim računom te e-knjižare, no prethodno će se na tim stranicama morati registrirati.

P: Kako kupiti sadržaje na eduKnjižari?

O: Kupnja sadržaja moguća je tek nakon prijave u sustav na odabranoj knjižari. Sadržaje je potrebno dodati u košaricu i obaviti kupovinu. Kupljeni sadržaji mogu se preuzeti na vlastiti uređaj (računalo, tablet, pametni telefon i dr.).

P: Postoje li na eduKnjižari besplatni sadržaji?

O: Postoje. Na eduKnjižari možete pronaći besplatna lektirna izdanja za osnovnu i srednju školu ali i neke druge e-knjige za koje nije potrebno plaćanje.

P: Koje vrste sadržaja i u kojim formatima su dostupne na eduKnjižari?

O: Od sadržaja dostupnih na eduKnjižari izdvajamo e-knjige, e-udžbenike, skripte i nastavne materijale namijenjene nastavnicima i učenicima. Za sada dostupni formati su epub i pdf.

P: Gdje mogu pronaći prava objave besplatnih sadržaja i uvjete korištenja?

O: Pravo objave besplatnih sadržaja kao i uvjeti korištenja eduKnjižare definirani su u CDA dokumentu koji se može pogledati ovdje.

P: Na koliko uređaja se može koristiti kupljeni sadržaj?

O: Neki sadržaji dostupni na eduKnjižari zaštićeni su DRM zaštitom. DRM (engl. Digital rights management) je tehnologija kojom se ograničava korištenje kupljenog sadržaja na određenom broju uređaja uz korištenje jednog korisničkog računa radi zaštite autorskih prava nad sadržajima. Maksimalan broj uređaja na kojem se sadržaj može pregledavati ovisi o tipu DRM-a odnosno knjižari u kojoj je knjiga kupljena. Sadržaj koji nije zaštićen DRM-om, može se koristiti na neograničenom broju uređaja. Više informacija dostupno je u uvjetima korištenja pojedinih knjižara.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju