preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 24. 1. 2017. u 12:38 sati |

Upute za korisnike

Ova usluga više nije dostupna CARNetovim korisnicima.

1. korak: Pristup eduKnjižari i odabir e-knjižare

eduKnjižari se pristupa na adresi http://www.eduknjizara.hr. U gornjem dijelu naslovne stranice, nalaze se linkovi na: Pomoć i podrška, Uvjeti korištenja i Kontakt.

Korisnicima je preporučljivo pročitati Uvjete korištenja, a na stranici Pomoć i podrška mogu pronaći najčešća pitanja i odgovore na njih.

Na naslovnoj stranici eduKnjižare korisnici mogu pronaći ponuđene e-knjižare kojima pristupaju klikom na odabranu e-knjižaru.

 

2. korak: Kategorije sadržaja i prijava u e-knjižaru

Na početnoj stranici odabrane e-knjižare, korisnik može odabrati pregled dostupnih sadržaja odabirom jedne od ponuđenih kategorija: Osnovne škole, Srednje škole, Visoka učilišta.

Kako bi mogao obaviti kupovinu i preuzeti kupljene ili besplatne sadržaje, korisnik se mora prijaviti u odabranu e-knjižaru. Nakon odabira opcije Prijava, otvara se stranica za prijavu. Prijavu korisnik može obaviti sa svojim AAI@EduHr korisničkim računom ili sa korisničkim računom otvorenim u odabranoj e-knjižari koji može otvoriti putem postupka registracije.

 

3. korak: Pregled i kupovina knjiga

Nakon obavljene prijave, korisnik može pregledati sadržaje dostupne u pojedinim kategorijama.

Klikom na naziv sadržaja, otvara se stranica sa više informacija o sadržaju kao što je to npr. kratak opis sadržaja, izdavač, format i dr. Na istoj stranici dostupna je i opcija kupovine sadržaja pri čemu korisnik može vidjeti cijenu sadržaja, njegov format (npr. EPUB) i oznaku DRM (engl. Digital Rights Management) ukoliko je sadržaj zaštićen DRM zaštitom.

DRM je tehnologija kojom se organičava korištenje sadržaja na određenom broju uređaja uz korištenje jednog korisničkog računa, a radi zaštite autorskog prava nad sadržajima. Informacije o vrsti DRM-a i uvjetima korištenja sadržaja dostupne su u pojedinoj e-knjižari.


 
Kontakt za eduKnjižara
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju