preskoči na sadržaj
.

Od 2003. godine do danas organizirali smo niz radionica na temu e-learninga. Pogledajte kako je bilo i što se radilo na održanim radionicama:


8. i 9. prosinca 2005. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u organizaciji CARNeta održana je radionica o ocjenjivanju online. Radionici uživo prethodio je dvotjedni online dio.

Cilj radionice bio je na vrlo praktičan način prikazati i podučiti polaznike o ocjenjivanju online nastave u visokoškolskom obrazovanju putem online i klasičnih metoda. Radionicu su održali Dr. Nick Part i David Walker sa Sveučilišta Dundee. Više o radionici...


9. lipnja 2005. u prostorijama CARNeta u Zagrebu održana je radionica o kvaliteti i evaluaciji e-learning tecajeva. Prvu ovogodišnju e-learning radionicu je vodila Marianne Poumay sa Sveučilišta u Liegeu.

Radionicu je vodila Marianne Poumay, priznata stručnjakinja na području e-learninga i voditeljica LabSET-a, laboratorija za podršku učenju na daljinu pri Sveučilištu u Liegeu, Belgija. LabSET upravlja virtualnim kampusom sveučilista i pomaže profesorima i voditeljima obrazovnih ustanova u osmišljavanju tečajeva i aktivnosti na Internetu te savjetuje Evropsku komisiju, Valonsku regiju i druga javna tijela o mjerama potrebnim za šrenje kvalitetnog obrazovanja na daljinu.

Tema ove radionice je kvaliteta, pri čemu se diskutiralo o mnogostrukim kriterijima po kojima se utvrđuje kvaliteta e-learninga. Na radionici su predstavljena dva modela evaluacije tečajeva razvijena u LabSET-u, koje će polaznici moći koristiti i nakon radionice u svom radu. Više o radionici...


Uspješno održana radionica “Online Tutoring”!

2. i 3. prosinca uspješno je održana posljednja radionica na temu e-learninga u 2004. godini pod nazivom Online Tutoring.

Predavač mr.sc. Simon Atkinson sa Sveučilišta u Hullu iz Velike Britanije, 30 je polaznika upoznao s ključnim pitanjima vezanim uz učenje i poučavanje u online okruženju.
Dok je prvi dan bio posvećen općim pitanjima poučavanja putem Interneta, drugi su dan polaznici imali prilike kroz različite grupne i individualne aktivnosti diskutirati i o pitanjima koja su ih osobito interesirala. Neke od tako obrađenih tema su uvođenje e-learninga u nastavu, evaluacija online učenja, upravljati vremenom ako ste online tutor, kako se nositi s velikim ili malim grupama online studenata, motivacija i poticanje refleksije kod studenata i dr. Pročitajte više o radionici.


21. i 22. listopada 2004. uspješno je održana radionca “Kako dizajnirati nastavu uz pomoć tehnologije”

Predavač mr.sc. Jeff Miller sa Sveučilišta British Columbia iz Vancouver upoznao je 20-ak polaznika iz obrazovnih krugova s procesom planiranja i izvedbe nastave uz pomoć tehnologije na kreativan i djelotvoran način. Polaznici su prošli kroz faze procesa instrukcijskog dizajna te se sureli s mnogim primjerima kreativne upotrebe e-learninga u nastavi.

Više o radionici pročitaje ovdje.


Uspješno završena radionica dr. Tonyja Batesa o upravljanju e-learningom

Na svom trećem posjetu Hrvatskoj, a u sklopu konferencije CUC 2004, dr. Tony Bates je 27. i 28. rujna održao radionicu o upravljanju e-learningom u visokom školstvu pod nazivom “Implementing technological change in university teaching and learning”.

Na radionicu ovog poznatog svjetskog stručnjaka s područja e-learninga odazvalo se 40-ak polaznika koji su imali prilike slušati o primjeni tehnologije na razini menadžmenta visokoškolskih institucija te o izazovima s kojima se pritom susreću. Na adresi http://tv2.carnet.hr/ pogledajte više o tome kako je radionica protekla.


Planning and Managing E-learning in Higher Education

Predavač i autor dr. Mark Bullen, University of British Columbia, Kanada

U Zagrebu se 5. travnja 2004. u organizaciji CARNeta održala još jedna radionica s područja upravljanja E-learningom u visokom školstvu. Radionica je bila namijenjena menadžerima u visokoškolskim ustanovama, odnosno osobama koje sudjeluju pri donošenju ključnih odluka vezanih uz strategiju i upravljanje ustanovom, politiku ustanove i alokaciju sredstava. Teme kojima se radionica bavila bile su upravljanje, vizija i strateško planiranje, organizacijski modeli za e-learning, tehnološka infastruktura i pristup studenata tehnologiji.
-> Više o radionici
-> Više o autoru


Managing the E-learning Environment in a Higher Education Institution

Autorice mr. Sc. Anne Strehler i mr.Sc. Irene Le Roux, University of Pretoria, Južnoafrička Republika.
15. i 16. ožujka 2004. u Zagrebu je održana radionica na temu Managing E-learning u zajedničkoj organizaciji CARNetovog edukacijskog centra Edupoint i Zagrebačkog sveučilišta.

Radionica je bila podijeljena u dva dijela. U jednom su hrvatski predavači polaznike upoznali s prilikama u Hrvatskoj i domaćim iskustvima, dok su u drugom dijelu predavačice mr. sc. Anne Strehler i mr. sc. Irene le Roux sa Sveučilišta u Pretoriji govorile o upravljanju E-learningom u visokom školstvu. Radionica je prvenstveno bila namijenjena menadžerima i drugim upravnim strukturama u visokom školstvu.
-> Više o radionici
-> Više o predavačicama
Dan po završetku radionice, 17. ožujka, održan je i okrugli stol na temu 'E-learning podrška integraciji sveučilišta' koji je moderirao dr.sc. Petar Pervan sa Instituta za fiziku. Njegovi su sugovornici bili preorektorica za međunarodnu suradnju zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović, prorektor riječkog sveučilišta z opće poslove i poslijediplomski studij prof. dr. sc. Pero Lučin, Sonja Špiranec iz NSK i Luka Juroš iz UNESCO-ve Katedre za menadžment u visokom školstvu.


Facilitation of Online Learning

Autorice mr. Sc. Anne Strehler i mr.Sc. Irene Le Roux, University of Pretoria, South Africa
Radionica pod nazivom Facilitation of Online Learning, održava se u Zagrebu 18. i 19. ožujka 2004. u prostorijama Sveučilišnog računskog centra (SRCE), a u organizaciji Edupointa.

Tema radionice je planiranje i olakšavanje primjene E-learninga u nastavi, a namijenjena je prvenstveno nastavnom osoblju u školama i fakultetima. Polaznici će po završetku radionice znati identificirati principe djelotvorne primjene E-learninga, primijeniti niz strategija u online okružju, procijeniti i usporediti potrebe studenata u različitim okružjima, te svjesno promišljati o vlastitom djelovanju u ulozi nastavnika i primijeniti te spoznaje u praksi.
-> Više o radionici
-> Više o predavačicama


Radionica Razvoj i izrada on-line tečajeva

Autori Dr. A.W. (Tony) Bates, University of British Columbia, Canada.
Jeffrey A. Miller, voditelj praktičnog dijela radionice
2.-4. listopada 2003. u Zagrebu održana je radionica na kojoj su se polaznici upoznali s teorijama učenja i poučavanja i primijenili ih na razvoj i izradu on-line tečaja. Radionica je izvedena u obliku projektnog i grupnog rada. Pri tom su polaznici razvijali vlastiti on-line tečaj temeljen na pedagoškim principima i uz korištenje prednosti Interneta i rada u mrežnom okruženju. Najveći dio vremena na radionici bio je posvećen razvoju nastavnog plana za on-line tečaj.
Osim nekoliko kraćih prezentacija, preostalo vrijeme na radionici bilo je posvećeno aktivnom sudjelovanju polaznika, njihovim potrebama za znanjem i pitanjima s kojima se suočavaju pri razvoju on-line tečaja.
-> Više o radionici
-> Više o rasporedu
-> Više o predavačima


Radionica o e-learningu

24. i 25. veljače 2003. godine Edupoint je organizirao radionicu o osnovama e-learninga kojoj su prisustvovali profesori i asistenti sa različitih ustanova te različitih područja djelovanja (od fizike i medicine do psihologije), te djelatnici CARNeta koji se bave obrazovanjem.

Kroz predavanja, rad u grupama i praktične vježbe na računalima polaznici su mogli doći do važnih informacija o prednostima, ali i nedostacima učenja/poučavanja na daljinu, te doznati što je sve potrebno za pokretanje jednog e-learning projekta - od podrške ustanove do obrazovanja online tutora.
-> Više o radionici
-> Više o rasporedu
-> Više o predavaču


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju