preskoči na sadržaj
.

8. i 9. prosinca 2005. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u organizaciji CARNeta održala se radionica o ocjenjivanju online. Radionici uživo prethodio je dvotjedni online dio.

Cilj radionice je na vrlo praktičan način prikazati i podučiti polaznike o ocjenjivanju online nastave u visokoškolskom obrazovanju putem online i klasičnih metoda. Radionicu su održali Dr. Nick Part i David Walker sa Sveučilišta Dundee.

Opis radionice | Ciljevi radionice | Voditelji radionice | Ciljana skupina polaznika | Način rada | Raspored (na engleskom jeziku) | Jezik | Načini prijave i kotizacija


Opis radionice

Radionica je namijenjena znanstvenicima i nastavnom osoblju koji se bave online testiranjem. Bavi se pedagoškim vidovima online testiranja te obučava za korištenje različitih alata za online testiranje. Rad u radionici odvija se u dva dijela. Sudionici započinju s dvotjednom online komponentom koja se isporučuje putem Blackboard sustava za učenje Sveučilišta Dundee nakon čega slijedi dvodnevna klasična radionica tijekom koje su sudionici saznali nešto o upotrebi Questionmark Perception sustava za testiranje, inovativnom obliku online samotestiranja, vršnjačkog testiranja te o ePortfoliu.

Ciljevi radionice

Po završetku ove radionice sudionici će:

 • pokazati sveobuhvatno razumijevanje uspješnog dizajna online testova
 • znati vrednovati prednosti i nedostatke različitih tehnologija za online testiranje
 • znati upotrebljavati različite online alate za testiranje.

  • Voditelji radionice

   Dr. Nicholas Part je docent na odsjeku Anatomije i Fiziologije Sveučilišta Dundee u Škotskoj. Dr. Part aktivno Sudjeluje u radu dva sponzorirana konzorcija Odsjeka za fiziologiju za razvoj online konzultacija u nastavi Fiziologije te uvođenje vježbi korištenjem online kolekcije podataka u realnom vremenu. Trenutno predaje na Predkliničkom kolegiju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Dundee. Radeći na Kolegiju zainteresira se za online testiranje. Proteklih jedanaest godina veći dio ispitivanja i ocjenjivanja na Kolegiju provodio se online. Trenutno radi na projektu za uvođenje online testiranja u sve kolegije Medicinskog fakulteta Sveučilišta Dundee, te je o tom projektu govorio na nekoliko međunarodnih konferencija. životopis na engleskom jeziku

   David Walker je obrazovni tehnolog na Sveučilištu Dundee. Zadužen je za administrativno upravljanje i razvoj online testiranja na Sveučilištu kao i njegovu primjenu (Quickmark Perception sustav za testiranje). Glavne zadaće uključuju brigu o stručnom usavršavanju osoblja, kroz online i klasičnu nastavu, u provođenju online testiranja i ostalim vidovima e-learninga. Voditelj je online kolegija Online testiranje koji je dio Poslijediplomskog studija o poučavanju u visokom obrazovanju. David je voditelj projekta za izradu tečaja Online testiranje koji je izabran za najbolji rad na Blackboardovom međunarodnom natječaju Bbionic Course Contest. Odgovoran je za vođenje istraživanja o e-learningu i utjecaju online testiranja na učenje studenata. životopis na engleskom jeziku


   Ciljana skupina polaznika

   Ova radionica namijenjena je prvenstveno znanstvenicima koji rade u visokom obrazovanju, ali i stručnjacima za e-learning ili stručnjacima za unapređivanje obrazovanja.


   Način rada

   Online komponenta (21. studenog 2005. – 05. prosinca 2005.)

   Online komponenta se isporučuje putem Blackboard sustava za učenje Sveučilišta Dundee i služi kao uvod u klasičnu radionicu, a bavi se pedagoškim pitanjima koja se tiču online testiranja. Cilj je potaknuti sudionike na razmišljanje o vidovima uspješnog dizajna online testova. Kroz individualno učenje i grupne diskusije sudionici će razmatrati kako se online testiranje može primjenjivati u njihovom području učenja i poučavanja. Sudionici će morati odvojiti najmanje dva do tri sata tjedno (ovisno o prethodnom iskustvu) da bi riješili zadatke.

   Klasična radionica (08. prosinca 2005. – 09. prosinca 2005.)

   Dvodnevna klasična radionica bavi se temama s kojima su sudionici upoznati u sklopu online komponente te obučava sudionike za rad s alatima za online testiranje. Radionica uključuje online chat sa stručnjakom za e-learning Sveučilišta Dundee.

   Raspored

   Programme (Day 1)

   Time Topic9:15–10:00e-Assessment – effectiveness and efficiency in online assessment (Presentation)
   10:00–10:30'Masterclass' – live online chat10:30–11:00Coffee11:00–12:00Authoring question in Questionmark Perception™12:00-13:00Lunch13:00–14:30Authoring question and assessments in Questionmark Perception™14:30–15:00Coffee15:00–16:00Complete example assessments created during session

   Programme (Day 2)

   Time Topic09:15–09:30Introduction (Day 2)09:30–10:30Discussion – conducting summative online assessments10:30–11:00Coffee11:00–12:00Analysis of online assessment results12:00-13:00Lunch13:00–14:00Introduction to online self and peer assessment14:00–14:30 Coffee14:30–15:30Introduction to ePortfolios15:30–16:00Discussion and conclusions

   Jezik

   Radionica se izvodila na engleskom jeziku, te se od polaznika očekuje dobro poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu.


   Načini prijave i kotizacija

   Osobe zainteresirane za pohađanje radionice mogu se prijaviti do 18. studenog 2005. ispunjavanjem prijavnice dostupne u pdf i doc formatu. Nakon ispunjavanja, prijavnicu je potrebno poslati CARNetu na jedan od slijedećih načina:

   Prijava postaje važeća kad za polaznika bude uplaćen pun iznos kotizacije.

   Kotizacija

   Kotizacija za radionicu iznosi 1280,00 kn. Kotizacija uključuje sudjelovanje u radionici, tiskane materijale, lagani ručak i osvježenja za vrijeme pauza.

   Nakon što se prijavite do 18. studenog, molimo da navedeni iznos uplatite do 21. studenog 2005. na žiro račun CARNeta, br. 2360000-1101491216 s naznakom «kotizacija za ime i prezime – ocjenjivanje online». Pod poziv na broj molimo upisati: 235400-2. Radi ispostave računa, uplatitelje molimo da na uplatnicu upišu svoje ime i prezime / naziv ustanove ili tvrtke, adresu i broj žiro računa.

   Posebne pogodnosti
   CARNet s 30% kotizacije subvencionira prva četiri člana kluba Akadeus koji se prijave na radionicu, te njihova kotizacija iznosi 900,00 kn.

   Za bilo kakva pitanja obratite nam se e-mailom na adresu ela-radionice@carnet.hr ili na broj telefona 01/6165 616 (CARNet centrala, tražiti Renatu Šimunko).


   
  podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
  preskoči na navigaciju