preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Jubilarne aktivnosti
| Zadnja izmjena 21. 6. 2013. u 10:31 sati |

Jubilarne aktivnosti

E-learning akademija je jubilarnu godinu označila nizom jubilarnih aktivnosti, koje uključuju webinare, radionice, događanja na temu e-učenja, TeachMeetove i druge skupove koji će se baviti dostignućima i primjenom ICT-a u obrazovanju.

Održane aktivnosti

04.06.2013.

Održan je još jedan webinar u organizaciji CARNetove E-learning akademije pod naslovom  „Financijski aspekti međunarodnih projekata“. Webinar je održala mr. sc. Sandra Kukec istraživač u Centru za računovodstvena istraživanja na Sveučilištu u Grazu s desetogodišnjim iskustvom u radu na međunarodnim projektima i vođenju financija za projekte u sklopu Centra za međunarodne projekte na Fakultetu organizacije i informatike (Tempus, FP7, IPA, CARDS, bilateralni projekti). Autorica je dala uvid u osnovne elemente financiranja projekata primjenjive kod većine međunarodnih linija financiranja te odgovorila na neka od često postavljanih pitanja na samom početku uključivanja u projekte.

10.5.2013.

Daniel Domović, znanstveni novak Zavoda za temeljne prirodne i tehničke znanosti na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i CARNetov suradnik u Odjelu za podršku obrazovanju održao je webinar pod naslovom „Uvod u izradu e-knjiga“. Autor je sudionike upoznao s izradom e-knjiga te besplatnim alatima uz pomoć kojih je izrada e-knjiga jednostavna i brza. 

 

16.4.2013.

Održan je webinar "Oblikovanje i provedba online aktivnosti pomoću wikija i Web 2.0 alata u nastavi engleskoga jezika“ autorice Andreje Kovačić, predavačice na Katedri za strane jezike i općeobrazovne discipline Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Gospođa Kovačić je sudionicima webinara prenijela svoja pozitivna i negativna iskustva s primjenom projekta Engwiki iz perspektive nastavnika stranoga jezika - voditelja projekta.

Prezentaciju autorice Andreje Kovačić možete preuzeti ovdje.

 

 

13.11.2012.

U okviru četrnaeste CARNetove korisničke konferencije CUC 2012 održan je drugi po redu godišnji susret alumna E-learning akademije. Tema susreta bili su otvoreni  obrazovni sadržaji (eng. Open Educational Resources – OER) te inicijative koje podupiru trendove „otvaranja“ sadržaja u obrazovne svrhe: Pariška deklaracija o otvorenim obrazovnim sadržajima (OER) i Hrvatska deklaracija o otvorenom pristupu. 

Poljsku inicijativu u kreiranju otvorenih obrazovnih resursa (OER) predstavila je Karolina Grodecka s krakovskog sveučilišta AGH-UST, a o projektima informatizacije škola u Sloveniji pričala je Nives Kreuh, voditeljica slovenskog nacionalnog projekta e-šolstvo i viša savjetnica zavoda za školstvo Republike Slovenije. 

Više informacija o temama Susreta možete naći na http://www.carnet.hr/ela/jubilarne_aktivnosti/susret_alumni.

 

 

13.11.2012.

Drugi po redu TeachMeet susret uživo u Hrvatskoj održao se u okviru CARNetove korisničke konferencije CUC 2012.  

 

1.5.2012.

CARNet je, u prostorijama Sveučilišnog računskog centra u Zagrebu, organizirao okrugli stol pod naslovom „Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju“. U raspravu su bili uključeni važni dionici ovog procesa - od nadležnih institucija, obrazovnih ustanova svih razina i tvrtki koje se društvenim medijima bave u poslovnom okruženju, do roditelja, učenika i nastavnika.

Više informacija možete naći na http://www.carnet.hr/ela/jubilarne_aktivnosti/okrugli_stol.

21.4.2012.

Prvi susret uživo – TeachMeet Live, u Hrvatskoj održao se u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Josipa Marohnića 5 u Zagrebu. TeachMeet je opušten i neformalan susret nastavnika i obrazovnih stručnjaka koji u obliku mikroprezentacija razmjenjuju iskustva dobre prakse, inovacije iz vlastite nastave te inspiraciju i strast prema podučavanju.

Prilog iz Dnevnika HRT-a objavljen je na stranicama o TeachMeet susretu.

18.4.2012.

Održan je webinar "A headmaster's perspective on introducing ICT into a school" autora Ragnara Larssona, ravnatelja švedske srednje škole.
Gospodin Larsson je s nama podijelio iskustva svoje škole u unapređenju nastave uz pomoć IKT-a te pripremanju učenika za odgovorno korištenje tehnologije kako u nastavi, tako i privatno.

 

18.1.2012.

Profesor Mark Childs sa Sveučilišta Coventry održao je webinar "Virtual Worlds in Education - what is the point?" Profesor Childs u svom se istraživačkom radu, između ostaloga, bavi i virtualnim svjetovima u obrazovnom kontekstu.

 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju