preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 19. 4. 2012. u 14:12 sati |

Uloga tutora

Svi programi E-learning akademije organizirani su tako da grupu od dvadesetak polaznika vodi jedan ili dva tutora. Intenzivna komunikacija tutora i polaznika u online okruženju i na radionicama uživo jedna je od glavnih značajki programa E-learning akademije. Tutori su stručnjaci za određeni sadržaj pa različite kolegije vode različiti tutori.
 
Njihova je uloga iniciranje i praćenje aktivnosti polaznika. To znači da se tutori obraćaju polaznicima na forumima za diskusiju ili putem elektroničke pošte te im preporučuju redoslijed i tempo svladavanja gradiva. Značajna je uloga tutora vezana i uz ocjenjivanje pisanih radova polaznika i njihovog sudjelovanja u tematskim diskusijama.

Jedan od najvažnijih zadataka tutora u programu jest pozivanje polaznika na diskusijske rasprave o ključnim pitanjima iz sadržaja nastave. Na taj način motiviraju polaznike da pročitaju zadane materijale, da o njima razmisle te da izraze svoj stav. Tutor prati i po potrebi sudjeluje u takvoj diskusiji, upozoravajući pritom na različite aspekte izabrane teme, eventualna suprotstavljena mišljenja, nedorečenosti ili kontradikcije, kao i na uspješne zaključke u navodima polaznika.
 
Uloga tutora u programima E-learning akademije zamišljena je kao uloga mentora koji usmjerava rad polaznika. Uloga tutora nije da prenosi „gotova“ znanja i uvijek ponudi točan odgovor. Tutori prvenstveno nastoje sve polaznike uključiti u rad na što konstruktivniji način, ali se i sami uključiti u diskusije, grupne zadatke i sl. kada smatraju da je to potrebno.
 
Pogledajte tko su tutori i predavači na E-learning akademiji.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr
preskoči na navigaciju