preskoči na sadržaj
.
Novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 12. 2010. 18:07 | RSS

Rezultati ankete

S 29. studenim 2010. rezultati ankete, koju je ispunilo oko 7200 sudionika radionica osnovnih i srednjih škola, su sljedeći:

AAI@Edu.hrDigitalni nastavni materijali

 

Priprema

 Nikola Tesla

 

Interaktivna ploča

 

Portal za škole

 

Videokonferencije

 

E-mail

 

Internet - opasnosti

 

Internet - prednosti

 

Sigurnost - roditelji

 

Sigurnost - učenici

 

 

Očekivanja

 

Iz ankete je vidljivo da iako bez korisničkih podataka u AAI@EduHr sustavu nastavnici ne mogu ostvariti skoro nikakva prava koja im daje CARNet (u suradni s MZOŠ-em), čak 49% nastavnika ih nikada nije koristilo.

Rad s digitalnim nastavnima materijalima, koje prema brojnima CARNetovim istraživanjima, uvelike podržavaju i učenici i nastavnici često prakticira samo 26% nastavnika, a isto toliko ih uopće ne koristi. 90% nastavnika nikada nije objavilo svoje digitalne nastavne materijale na Internetu.

Kako komunikacija elektroničkom poštom podrazumijeva kontinuirano praćenje i odgovaranje na primljenu poštu s najduljom stankom od dva radna dana, možemo vidjeti da čak 39% nastavnika ne komunicira  elektroničkom poštom. Ako uzmemo u obzir da čak 49% nastavnika nije koristilo korisničke podatke iz AAI@EduHr sustava, vidljivo je da jako veliki broj nastavnika ne komunicira pomoću službene pošte (@skole.hr).

Iako su nastavnici svjesni opasnosti koje postoje na Internetu (95%), o toj temi njih 68% nije radilo s učenicima i 82% s roditeljima.

91% sudionika radionice ima pozitivna očekivanja od ove edukacije.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju