preskoči na sadržaj
.
Novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 4. 2012. 10:32 | RSS

Nastavak projekta ICT Edu predstavljen je na stručnom usavršavanju državne razine na temu Profesionalni razvoj ravnatelja u Zadru

Nastavak projekta ICT Edu predstavljen je na stručnom usavršavanju državne razine na temu Profesionalni razvoj ravnatelja u Zadru od 24. do 25 travnja 2012. godine na kojem je sudjelovalo više od 250 ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović otvarajući državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova u Zadru, najavio je niz promjena u odgojno-obrazovnom sustavu, počevši od osnivanja Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, uvođenja novih gimnazijskih programa i sadržaja do izgradnje i rekonstrukcije škola po modelu javno-privatnog partnerstva i uvođenja elektroničkih udžbenika. Na skupu su izlagali istaknuti sveučilišni profesori, zatim Ton Duif, predsjednik Europskog udruženja školskih ravnatelja (European School Heads Association), Goran Sirovatka, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNet-a i djelatnici CARNeta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nakon što je ravnatelj CARNeta gospodin Zvonimir Stanić predstavio aktualnosti iz CARNeta s naglaskom na novine vezane uz upise u srednje škole i e-dnevnike, voditeljica projekta ICT Edu Renata Ivanković održala je stručno predavanje s temom Razvoj digitalne kompetencije. U sklopu te teme ukazana je velika potreba razvoja digitalne kompetencije kod nastavnika i učenika, predstavljeni su rezultati dosadašnje provedbe projekta, najavljeni su sadržaji daljnjih modula ICT Edu te detaljni model provedbe narednog modula 3.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju