preskoči na sadržaj
.
Static HTML
| Zadnja izmjena 15. 12. 2008. u 19:38 sati |

Službeni IRC poslužitelj CARNeta je irc.carnet.hr, koji je ujedno i poslužitelj u globalnoj IRC mreži Undernet. Ova su pravila obvezujuća za korisnike CARNetovog IRC poslužitelja

Obaveze korisnika

Svi korisnici spojeni na CARNet IRC poslužitelj svojim su se spajanjem obvezali pridržavati slijedećih posebnih pravila rada:

  • Zabranjeno je koristiti se lažnim ili izmijenjenim korisničkim podacima: u praksi to znači da je zabranjeno pokušavati se sakrivati ili lažirati svoju adresu u formi username@hostname. U ovo pravilo spada korištenje različitih Open Proxyja (Web proxy, FTP bouncing, Wingate, Socks, itd.),
  • Zabranjeni su sve forme DoS (Denial of Service) ili DDoS (Distributed Denial of Service) napada ili ikakva zlouporaba resursa CARNet IRC poslužitelja ili CARNeta općenito. Ovo se na primjer odnosi na napade floodanjem (flooding), kloniranjem (cloning), masovnim slanjem poruka (mass-messaging) te masovno pozivanje na invite-only kanale (mass inviting). U ovo spadaju u sve ostale podvrste ovakvih napada kao što su npr. korištenje war IRC skripti i slično. Nadalje, zabranjeni su i svi mrežni napadi koristeći neželjeni mrežni promet u vidu UDP floodera, SYN floodera, različitih DoS i DDoS klijenata, svih vrsta exploita, itd,
  • Zabranjeno je masovno oglašavanje (SPAM), kao i svako drugo ometanje korisnika u radu. Ovo pravilo dakle uključuje i različite forme neželjenih poruka korisnicima.
  • Svi korisnici spojeni na CARNet IRC poslužitelj ili bilo koji poslužitelj hrvatske IRC mreže svojim su se spajanjem obvezali pridržavati svih dodataka ovim Pravilima koji su objavljeni u MOTD (Message of the Day) poslužitelja na koji se spajaju. MOTD poslužitelja može se pročitati naredbom "/motd". Jasno, na Undernetu vrijedi i Undernet AUP dokument kojeg se također korisnici moraju pridržavati.
  • Spajanjem na CARNet IRC poslužitelj i njegovim korištenjem, korisnik se obvezuje pridržavati važećih zakona Republike Hrvatske te općeprihvaćenih moralnih i etičkih načela kao i normi ponašanja na Internetu (Netiquette) i u CARNetu.

Sankcije

Ukoliko korisnik prekrši ova Pravila bit će primijenjene restriktivne mjere koje uključuju zabranu pristupa odgovarajućem poslužitelju ili cijeloj IRC mreži, a prema težini prekršaja, i prijavu nadležnim tijelima CARNeta. Administrator CARNet IRC poslužitelja kao i svakog drugog poslužitelja u hrvatskoj IRC mreži može zabraniti pristup ili korištenje resursa bilo kojem korisniku, grupi ili domeni uslijed kršenja ovih Pravila. Trajanje i opseg zabrane pristupa ovisi o težini prekršaja koju utvrđuje administrator poslužitelja. Obrazloženje sankcija korisnik ima pravo zatražiti od administratora putem elektroničke adrese irc@carnet.hr. Na odluku administratora korisnik se može žaliti CARNetu pisanim putem.

Pomoć u radu

Pomoć u radu se može dobiti slanjem elektroničke pošte na adresu irc@carnet.hr ili na web stranicama na adresi http://irc.carnet.hr/. Uživo na IRC-u je također moguće zatražiti pomoć obrativši se administratoru ili pak lokalnim IRC operatorima na kanalu #HR-Opers.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju