preskoči na sadržaj
.
Static HTML
| Zadnja izmjena 15. 12. 2008. u 19:38 sati |

Statistike općenito možemo podijeliti u tri skupine:

  • Statistike opterećenja IRC poslužitelja u pojedinom trenutku
  • Statistike IRC poslužitelja (irc.carnet.hr) - broj istovremenih korisnika
  • Globalne IRC statistike - opće statistike IRC mreža (strani link)

Riječ je o statistikama koje se automatski obnavljaju svakih 5 minuta prebrajanjem koliko ima lokalno spojenih klijenata (dakle na samom tom poslužitelju).  Za ovakvo nadziranje se koristi programski paket MRTG koji je djelomično pisan u C jeziku, a djelomično za Perl interpreter. Iscrtane vrijednosti predstavljaju vršne i srednje vrijednosti posjećenosti IRC poslužitelja - dnevno, tjedno, mjesečno, i godišnje. Iz toga je moguće vidjeti raspodjelu takve posjećenosti po određenim periodima, a moguće je i vidjeti probleme na IRC mreži i kada su nastali.

Osim toga, statistike ukazuju i na periode većeg ili manjeg opterećenja IRC poslužitelja, također nadzorom stanja operacijskog sustava koristeći spomenuti MRTG. Na ovaj način je moguće korelirati broj korisnika sa ukupnim opterećenjem IRC poslužitelja.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju