preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 24. 5. 2018. u 17:33 sati |

Javni poslužitelj Administracija

CARNET-ov Javni poslužitelj je računalni sustav putem kojeg veći broj pojedinaca, zaposlenih u različitim ustanovama, odnosno zaposlenih u ustanovama izvan sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja za osobne, nekomercijalne potrebe koristi mrežne usluge i mrežne informacijske servise CARNET-a i druge resurse dostupne putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Na Javnom poslužitelju se također nalaze i brojni gostujući informacijski servisi koji doprinose unapređenju informacijskog prostora Republike Hrvatske. Takvi servisi su nekomercijalne prirode, a otvaraju se za potrebe organizacija, institucija, projekata ili drugih interesnih cjelina ili grupa.

9. lipnja 2014. s radom je počela CARNET-ova usluga novi Javni poslužitelj te svi zainteresirani korisnici svoja prava mogu realizirati putem novog sustava. 

Korisnici koji ostvaruju pravo korištenja novog Javnog poslužitelja su:

Pravne osobe (udruge, grupe, društva, projekti čiji sadržaji za objavu doprinose unaprjeđenju informacijskog prostora Republike Hrvatske te ako su nekomercijalni i u skladu s općim humanitarnim i civilizacijskim normama)
    
Dostupne usluge za pravne osobe:

  • CMS - web prostor u unificiranom sustavu za sve korisnike (WordPress)
  • e-mail aliasi - definiranje e-mail aliasa za korisnike
  • DNS - definiranje domene kroz sustav

Fizičke osobe (znanstvenici, stanovnici e-Otoka, studenti u inozemstvu, iznimke po odluci ravnatelja)

Dostupne usluge za fizičke osobe:

  • AAI@EduHR - elektronički identitet
  • e-mail - elektronička adresa i prostor

Novosti - javni poslužitelj
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 12. 2008. 00:00 | RSS

Novosti u usluzi Javnog poslužitelja

Dana 02. 07. 2007., ustanova CARNet je preuzela isključivu nadležnost nad Javnim poslužiteljem.

Do tada je na uspostavi, razvoju i održavanju Javnog poslužitelja u CARNet mreži radilo Srce, u kontinuitetu više od 15 godina. Sukladno tome, Javni poslužitelj CARNeta, public.carnet.hr, više se neće nalaziti na poslužitelju s imenom u domenskom prostoru Srca (jagor.srce.hr, public.srce.hr, pubwww.srce.hr). Također je promijenjena i IP adresa računala.

Od navedenog datuma su prestale funkcionirati i odgovarajuće web adrese public.srce.hr, pubwww.srce.hr i jagor.srce.hr, kao i sve e-mail adrese usluge vezane uz domenu srce.hr kao i odgovarajuću IP adresu.

Gostujućim servisima koji su imali simboličke e-mail adrese (aliase) preusmjerene na adrese @public.srce.hr preusmjerenje je unaprijed prebačeno na odgovarajuće adrese @public.carnet.hr. Isto vrijedi i za web adrese.

Ostale usluge, kao i kontakt podaci, ostat će nepromijenjeni.

Za pomoć vezanu uz uslugu Javnog poslužitelja možete se obratiti CARNetovom Helpdesku elektroničkom poštom na adresu public@carnet.hr ili telefonom na broj 0800 CARNET (0800 227638).

 


 
Kontakt za Javni poslužitelj
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju