preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 31. 10. 2016. u 10:11 sati |

Komunikacija i kolaboracija putem Interneta

Kome je tečaj namijenjen?

Online tečaj Komunikacija i kolaboracija putem Interneta namijenjen je svim zainteresiranim korisnicima u Hrvatskoj i šire koji žele naučiti kako na najbolji način koristiti različite alate i servise za komunikaciju i suradnju putem Interneta. Tečaju je moguće pristupiti preko naslovnice Portala Nikola Tesla, na adresi: https://tesla.carnet.hr, u kategoriji Otvoreni tečajevi, jednostavnim odabirom naslova tečaja ili mu možete pristupiti ovdje.

Sadržaj tečaja

Tečaj je podijeljen u četiri tematske cjeline.

  • U prvoj cjelini polaznici stječu uvid u temelje komunikologije te upoznaju različite tipove medija i njihove karakteristike. Također, upoznaju se s elementima Internet bontona – netiquette.
  • U drugoj se cjelini upoznaju s općim podacima i načinima korištenja različitih alata za komunikaciju – ICQ-a, MSN Messengera, Yahoo! Messengera,  NetMeetinga i Skypea.
  • U trećoj su cjelini opisani servisi: forum, chat, wiki i blog, a polaznici se na konkretnim primjerima upoznaju s karakteristikama i načinima primjene svakog pojedinog servisa.
  • Posljednja cjelina tečaja sadrži preporuke za organizaciju videokonferencija.

Ciljevi tečaja

  • opisati načine uporabe alata za komunikaciju u realnom vremenu
  • ovladati mogućnostima i specifičnostima svakog od tih alata
  • opisati blog, chat, forum i wiki te načine njihove uporabe uz primjere dobre prakse
  • usvojiti smjernice pristojnog i korektnog ophođenja (netiquette) s drugim korisnicima tijekom komunikacije i kolaboracije uz uporabu nekih od alata ili servisa
  • definirati i opisati konkretne smjernice za organizaciju videokonferencija.

Potrebna predznanja za pohađanje tečaja

Potrebna predznanja su poznavanje rada na računalu te osnovno znanje u korištenju Interneta (web stranica, elektroničke pošte).

Autor tečaja: Vibor Cipan

Tečaj je nastao 2006. godine.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju