preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 2. 2018. u 10:00 sati |

Osnove CSS-a

Kome je tečaj namijenjen?

Online tečaj Osnove CSS-a namijenjen je svim CARNET-ovim korisnicima te drugim zainteresiranim korisnicima u Hrvatskoj i šire koji žele izrađivati moderna i vizualno dopadljiva mrežna sjedišta. Tečaju je moguće pristupiti preko naslovnice Portala Nikola Tesla, na adresi: https://tesla.carnet.hr, u kategoriji Otvoreni tečajevi, jednostavnim odabirom naslova tečaja ili mu možete pristupiti ovdje.

Sadržaj tečaja

Tečaj je podijeljen u četiri tematske cjeline.

  • U prvoj cjelini polaznici se upoznaju s općim podacima o CSS-u (eng. Cascading Style Sheets), odnosno jednostavnim mehanizmom za dodavanje stilova mrežnim stranicama (fontova, boja, itd.) te ih se upoznaje s alatima za izradu CSS-a.
  • U drugoj cjelini tečaja polaznici se upoznaju s osnovnim elementima i sintaksom CSS-a. Polaznici će moći razumjeti što CSS točno radi HTML-u te kako se CSS može povezati s HTML dokumentom. Upoznat će se i s pojmom i vrstama selektora te će savladati vještinu njihovog grupiranja.
  • U trećoj cjelini tečaja polaznici se upoznaju sa svojstvima CSS-a kroz različite primjene pojedinih svojstava.
  • Posljednja cjelina tečaja donosi korisne savjete i trikove koji se mogu primijeniti u izradi CSS-a.

Ciljevi tečaja

  • identificirati osnovne elemente CSS-a
  • samostalno izraditi i primijeniti CSS stilove
  • samostalno dizajnirati i izraditi mrežno sjedište pomoću CSS-a.

Potrebna predznanja za pohađanje tečaja

Potrebna predznanja su znanje izrade mrežnih stranica i poznavanje osnova HTML-a.

Preporuke polaznicima

Polaznicima se  prije pohađanja ovog online tečaja preporučuje pohađanje online tečaja Osnove HTML-a.

Autor tečaja: Ljubomir Hrboka

Tečaj je nastao 2006. godine.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju