preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 31. 10. 2016. u 10:14 sati |

Osnove HTML-a

Kome je tečaj namijenjen?

Online tečaj Osnove HTML-a namijenjen je svim CARNetovim korisnicima kao i drugim zainteresiranim korisnicima u Hrvatskoj i šire koji žele naučiti HTML, temeljni jezik za izradu web stranica. Tečaju je moguće pristupiti preko naslovnice Portala Nikola Tesla, na adresi: https://tesla.carnet.hr, u kategoriji Otvoreni tečajevi, jednostavnim odabirom naslova tečaja ili mu možete pristupiti ovdje.

Sadržaj tečaja

Tečaj je podijeljen u 11 tematskih cjelina, koje obuhvaćaju ukupno 42 kratke lekcije.

U prvoj cjelini tečaja polaznici se upoznaju s osnovama Interneta i World Wide Weba potrebnima za daljnje praćenje tečaja. Ostale cjeline u tečaju posvećene su samom HTML-u i izradi web stranica: osnovama i pravilima pisanja HTML koda, vještini definiranja kodne stranice, umetanja i uređivanja tekstualnih elemenata, implementaciji multimedijalnih elemenata i načinima korištenja meta oznaka, okvira, slojeva i obrazaca.

Polaznicima koji žele saznati više, dostupno je i pet bonus lekcija koje obrađuju teme od povijesti Interneta i HTML-a, do pripreme grafike i savjeta za izradu što bolje web stranice.

Ciljevi tečaja

  • usvojiti osnove Interneta i World Wide Weba
  • usvojiti osnove HTML-a, odnosno svih elemenata ovog jezika nužnih za izradu kvalitetnih web stranica
  • ovladati osnovnim pravilima izrade kvalitetne web stranice te osnovama pripreme grafičkih elemenata za objavu na web stranicama
  • pripremiti polaznike za moguće daljnje usavršavanje u području profesionalne izrade web stranica
  • samostalno izraditi i objaviti web sjedište pomoću HTML-a.

Potrebna predznanja za pohađanje tečaja

Potrebna predznanja su poznavanje rada na računalu, poznavanje rada na Windows platformi, napredno korištenje Interneta (web stranica, elektroničke pošte), napredno poznavanje rada nekog od alata za obradu teksta i osnove izrade web stranica.

Autor tečaja: Vladimir Šterle

Tečaj je nastao 2006. godine.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju