preskoči na sadržaj
.
Pitanja i odgovori
Razno

 • Koja je procedura za otvaranje nove news grupe?
 • Što možete učiniti ukoliko niste pronašli odgovor na svoje pitanje?
 • Kako mogu pretraživati stare poruke (koje više nisu na news poslužitelju) ?
Pravila ponašanja

 • Kada netko piše netematske postove ili na drugi način čini grupu nečitljivom ili vrijeđa njene sudionike, što učiniti?

  Prijavite ih odgovarajućoj Abuse službi na sljedeći način:

  1. Pogledajte kompletne headere (zaglavlja) problematične poruke i pronađite header X-Complaints-To:. U njemu se nalazi e-mail adresa nadležne Abuse službe. Obično postoji opcija View Complete Message, Show full headers ili slično (ako ne znate kako i gdje se nalazi u vašem news klijentu, pitajte na grupi hr.news.softver).
  2. Ukoliko niste sigurni da li se radi o prekršaju, posjetite web stranicu tog ISP-a i pročitajte njihova pravila korištenja i ponašanja - kod stranih ISP-ova se obično zovu ToS (Terms of Service) ili AUP (Acceptable Usage Policy) i provjerite da li su pravila prekršena.
  3. Pošaljite kompletnu poruku, sa svim zaglavljima (headerima), tijelom poruke (body) i razlogom zašto se žalite na e-mail adresu navedenu u X-Complaints-To: zaglavlju.

  U slučaju da se problemi stalno ponavljaju, ili da Abuse služba ne reagira, ili imate dodatnih pitanja, pošaljite svoj problem na grupu hr.news.net-abuse.

  Primjetite da to što drugi eventualno krše pravila, ne daje vama prava da ih isto tako kršite. U slučaju nedoumica što je dozvoljeno a što nije, pitajte na grupi hr.news.novi-korisnici.

 • U koje grupe je dozvoljeno slati oglase ?
 • Da li je dozvoljeno na nekoj grupi upozoravati korisnike na kršenje pravila, nije li i to "offtopic" ?
Problemi i pitanja prilikom čitanja poruka

Problemi i pitanja prilikom slanja poruka


 
Kontakt za News
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju