preskoči na sadržaj
.
Pitanja i odgovori
Razno

 • Koja je procedura za otvaranje nove news grupe?
 • Što možete učiniti ukoliko niste pronašli odgovor na svoje pitanje?
 • Kako mogu pretraživati stare poruke (koje više nisu na news poslužitelju) ?
Pravila ponašanja

 • Kada netko piše netematske postove ili na drugi način čini grupu nečitljivom ili vrijeđa njene sudionike, što učiniti?
 • U koje grupe je dozvoljeno slati oglase ?

  Oglase je dozvoljeno slati isključivo u grupe hr.ponuda.* i hr.potraznja.*

  Pogotovo nije dozvoljeno slanje oglasa u grupe gradova, uz izgovor "pa ja sam iz grada tog i tog i prodajem to lokalno". U slučaju da je npr. prodavač iz Zagreba i želi npr. prodavati prijenosno računalo isključivo u Zagrebu, treba poslati poruku u grupu hr.ponuda.hardver.prijenosnici sa subjectom (temom) poruke oblika npr. "[Zagreb] prodajem Lenovo T400 prijenosno računalo" a u poruci opisati detaljnije i navesti eventualne posebne uvjete.

  Ukoliko prodajete nešto što nema specifičnu grupu posebnog naziva (npr. kućne ljubimce), prava grupa za oglas je hr.ponuda.ostalo. 

  Također, nemojte slati isti oglas u više grupa - jedna grupa (ona koja najbolje odgovara opisu) je uvijek dovoljna.

  Npr. ako prodajete računalnu tipkovnicu, prava grupa je samo hr.ponuda.hardver.periferije. Nikako nemojte poruku crosspostati i na hr.ponuda.hardver.ostalo i/ili hr.ponuda.ostalo: *.ostalo grupe se koriste samo onda kada poruka ne spada niti u jednu drugu grupu (u tom slucaju spadaju samo u jednu *.ostalo grupu, ona koja je tematikom najbliza)

 • Da li je dozvoljeno na nekoj grupi upozoravati korisnike na kršenje pravila, nije li i to "offtopic" ?
Problemi i pitanja prilikom čitanja poruka

Problemi i pitanja prilikom slanja poruka


 
Kontakt za News
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju