preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 7. 2. 2012. u 16:56 sati |

Upute za podešavanje Microsoft Outlook Expressa za roaming

Podešavanje za roaming je korisno kada korisnik želi pristupiti news servisu kada nije spojen na Internet preko CARNeta, nego npr. preko komercijalnog pružatelja Internet usluga (ISP), ili se nalazi u stranoj zemlji i sl. U suprotnom je dovoljno koristiti standardne upute za podešavanje Microsoft Outlook Expressa.

Podešavanje news parametara

Pokrenite Microsoft Outlook Express 6, na lijevoj strani kliknite na Outlook Express i tada u središnjem dijelu odaberite Set up a Newsgroups account. U dobivenom obrascu upišite svoje puno ime i prezime.

Kliknite Next kako biste na sljedećem obrascu upisali svoju e-mail adresu koju koristite.Nakon toga potrebno je upisati naziv news poslužitelja, što je u našem slučaju news.carnet.hrU sljedećem koraku potrebno je upisati svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr te lozinku.Kliknite na Finish gumb.Nakon odabira Finish gumba pojavit će se pitanje da li želite preuzeti poruke s news grupa na što odgovorite s No.Kliknite na Tools te odaberite Accounts.Nakon toga kliknite na karticu Advanced.Uključite opciju This server requires a secure connection (SSL)" te kliknite na Apply zatim i na OK.

Pretplaćivanje na news grupe

Sa lijeve strane kliknite na novo kreiranu ikonu news.carnet.hr te u središtu prozora odaberite Newsgroups.Pričekajte par sekundi da se izlistaju news grupe, a zatim odaberite one koje vas zanimaju te kliknite Subscribe da se preplatite na njih.

Rad s news grupama

Nakon prethodnih koraka možete pregledavati odabrane news grupe, kliknuti na teme koje vas zanimaju kako biste ih pročitali. Za slanje nove poruke kliknite na ikonu New Post ili na izborniku odaberite Message - New Message. Za odgovor na grupu odaberite ikonu Reply Group, za odgovor pošiljatelju Reply, a za prosljeđivanje poruke Forward.

Detaljnije informacije

Detaljnije informacije potražite u sustavu pomoći programa Microsoft Outlook Expressa.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju