preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 7. 2. 2012. u 16:55 sati |

Upute za podešavanje Mozilla Thunderbirda za roaming

Podešavanje za roaming je korisno kada korisnik želi pristupiti news servisu kada nije spojen na Internet preko CARNeta, nego npr. preko komercijalnog pružatelja Internet usluga (ISP), ili se nalazi u stranoj zemlji i sl. U suprotnom je dovoljno koristiti standardne upute za podešavanje Mozilla Thunderbirda.

Podešavanje news parametara

Prije nego počnete koristiti news grupe potrebno je podesiti parametre spajanja. Pokrenite Mozilla Thunderbird i na izborniku odaberite Tools > Account Settings > Add Account kako bi se prikazao sljedeći prozor i odaberite Newsgroup account te kliknite Next za nastavak.U ovom obrascu upišite svoje puno ime i prezime te e-mail adresu koju koristite te odaberite Next.

 

Sada trebate upisati ime news poslužitelja, što je u našem slučaju news.carnet.hrNakon toga upišite naziv news korisničkog računa, pri čemu preporučamo da ostavite ime identično nazivu news poslužitelja, tj. news.carnet.hr.Kliknite na Finish kako biste završili podešavanje osnovnih parametara news preglednika.Odaberite Server Settings za račun news.carnet.hr te uključite opcije Use secure connection (SSL) te Always request authentication when connecting to this server. Kliknite na Ok.

Pretplaćivanje na news grupe

Kako biste mogli čitati news grupe, potrebno je da se pretplatite na one koje vas zanimaju. Kliknite desnom tipkom miša na korisnički račun news.carnet.hr.

Prilikom prvog korištenja pojavit će se prozor u koji je potrebno upisati svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr,te prozor u koji je potrebno upisati lozinku.Ukoliko uključite opciju Use Password Manager to remember this value/password Thunderbird vas prilikom svakog pokretanja neće tražiti da ponovo upisujete korisničku oznaku te lozinku.

Odaberite temu, kliknite na Subscribe te će vam se nakon toga pokazati prozor u kojem možete odabrati grupe koje vas zanimaju, kliknite na Subscribe i OK.

Rad s news grupama

Sam rad s news grupama je jednostavan i nije kompliciraniji od slanja e-mail poruke. Kliknite na news grupu koja vas zanima i dobit ćete popis tema. Za pisanje nove poruke odaberite Message - New Message, a za odgovaranje na postojeću poruku, kliknite na odabranu poruku desnom tipkom miša i odaberite Reply to Newsgroup.

Detaljnije informacije

Detaljnije informacije potražite na ovim stranicama.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju