preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 11. 2013. 15:55 | RSS

Proglašeni pobjednici natjecanja Webfestival 2013

Objavljeni su pobjednici Webfestivala 2013, natjecanja web sadržaja i pratećeg događanja CARNetove korisničke konferencije – CUC 2013, čiji je cilj promocija hrvatskog web prostora i kvalitetnih online sadržaja na hrvatskom jeziku.

U dosadašnjim se izdanjima Webfestival bavio nizom tema od portala i web stranica općeg sadržaja, preko blogova, wikija, obrazovnih kolegija i društvenog softvera do web pristupačnosti, dok se  ovogodišnji Webfestival bavio mobilnim web stranicama te su se zainteresirani autori svoje mobilne webove mogli prijaviti u jednu od dvije kategorije: Pojedinac i Grupa autora.

U konkurenciji 35 prijavljenih mobilnih web stranica, ocjenjivački sud sastavljen od 9 članova odlučio je o 6 pobjednika raspodijeljenih u dvije kategorije.  U kategoriji „Pojedinac“ prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda najbolji mobilni webovi su:

 1. mjesto: Hranko – Sastojci su bitni
 2. mjesto: E-Muškarac
 3. mjesto: mGeoAtlas

U kategoriji „Grupa autora“ prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda najbolji mobilni webovi su:

 1. mjesto: Mobilno Njuškalo
 2. mjesto: Netokracija
 3. mjesto: Zadovoljna.hr

Pored pobjednika, stručni ocjenjivački sud je mobilnom webu Apsurdistan dodijelio posebnu pohvalu za originalnost i kvalitetu izrade.

Proglašenje svih pobjednika i svečana dodjela nagrada natjecanja Webfestival 2013 održat će se 20. studenoga u 16 sati u okviru CARNetove korisničke konferencije – CUC 2013 u Hotelu Antunović u Zagrebu. 

Tijekom trajanja ovogodišnjeg Webfestivala održana su i dva webinara, jedan o izradi mobilnih web stranica, a drugi o responzivnim web stranicama. Webinare je pripremio i održao Boris Samardžija, CARNetov programer i suradnik u odjelu za razvoj usluga i član ocjenjivačkoga suda Webfestivala, a snimke webinara su dostupne na službenim stranicama natjecanja.

Više o natjecanju Webfestival 2013, dodjeli nagrada te aktivnostima natjecanja pročitajte na http://webfestival.carnet.hr/2013.

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju