preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 11. 2014. 15:54 | RSS

„Elektroničko izdavaštvo za sustav obrazovanja i znanosti“ – novi program cjeloživotnog obrazovanja na Sveučilištu u Rijeci

„Elektroničko izdavaštvo za sustav obrazovanja i znanosti“ naziv je novoga programa cjeloživotnog obrazovanja u organizaciji Centra za elektroničko nakladništvo Sveučilišta u Rijeci. Program je namijenjen svima koji su zainteresirani uključiti se u izdavačku djelatnost, posebice kada je riječ o izdanjima u obrazovnom i znanstvenom sustavu u kojima digitalna produkcija zauzima sve važnije mjesto.

Polaznicima će se prezentirati temeljna znanja vezana uz pojam e-udžbenika; upoznat će ih se s uređajima i aplikacijama za čitanje e-knjiga, s načinima konverzije sadržaja i s konverterima; s alatima za izradu e-publikacija i o multimedijalnim mogućnostima novih formata. Također, ovim će se programom cjeloživotnog učenja obuhvatiti i znanja iz različitih preporučenih formata za izradu e-izdanja te će se sudionici, između ostalog, osposobiti za kreiranje digitalnih sadržaja u EPUB formatu. Podjednako tako, upoznat će ih se s jezičnim i grafičkim standardima koji osiguravaju razinu profesionalnosti izdavačke djelatnosti primjerenu izdavačkoj aktivnosti za obrazovne i znanstvene institucije. U samom izvođenju programa jednim dijelom sudjeluje i CARNet.

Prvi ciklus predavanja počinje 21. studenog 2014. godine, a prijave za upis se zaprimaju do 17. studenog 2014. godine.

Detaljne informacije o programu mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Centra za elektroničko nakladništvo Sveučilišta u Rijeci: http://cen.uniri.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju