preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 4. 2015. 08:49 | RSS

NASA Space Apps Challenge Hackaton u CARNetu

U CARNetu će se 11. i 12. travnja 2015. godine po prvi puta u Hrvatskoj održati NASA Space Apps Challenge Hackaton, koji se u svijetu održava  već treću godinu zaredom. Hackaton ove godine uključuje više od 130 lokacija, a Zagreb je jedna od njih. Predstavnik NewMan’s Business Acceleratora iz Skopja Aleks Curać Šarić u suradnji sa WhoHack timom i CARNetom kao suorganizatorom predstaviti će izazove za 50 sudionika koji se odluče sudjelovati. 

Ono što ovaj hackaton čini različitim od svih drugih u svijetu je to što su predstavljeni zadaci stvarni izazovi NASA-e i to podijeljeni u 4 kategorije: Outer Space, Earth, Humans i Robotics. Unutar svake kategorije nalaze se minimalno 9 izazova za timove i pojedince koji će sudjelovati. Izazovi koje mogu birati uključuju pitanja od toga kako da se ostvari printanje hrane u svemiru do kreiranja igre koja bi trebala pomoći astronautima u budućoj navigaciji po Marsu.


Točan popis svih izazova nalazi se na adresi https://2015.spaceappschallenge.org/challenge/, tako da pojedinci i timovi mogu već danas odabrati neki izazov i započeti rad na rješenju. Prijave su također otvorene. Moguće je sudjelovanje svega 50 osoba, stoga požurite, osobito ako planirate biti u timu s prijateljima ili poznanicima. Za prijavu je potrebno napraviti profil na službenoj stranici izazova na adresi https://2015.spaceappschallenge.org te nakon toga odabrati na kojem događanju želite prisustvovati.


Po završetku događanja žiri će birati 2 pobjednika, dok će sudionici moći odabrati svojeg favorita. Lokalne nagrade očekuju pobjednike, a glavna nagrada za globalnog pobjednika je posjet NASA-i za cijeli tim. Pojedinci i timovi koji se odluče na sudjelovanje mogu već danas početi raditi na rješenju koje planiraju ponuditi, što podupire misao cijelog projekta da je fokus na zajedničkom pronalasku najboljeg rješenja za postavljene izazove.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: helpdesk@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju