preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 12. 2015. 08:42 | RSS

Predstavnici Europske komisije u CARNetu

U prostorijama CARNeta održan je 15. prosinca 2015. godine sastanak vezan za pripremu i provedbu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" sa predstavnicima Europske komisije (Opće uprave za regionalnu i urbanističku politiku) i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Teme sastanka su bile procedure i provedba pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)", kao i pitanja vezana za veliki projekt, posebice po pitanju spajanja na optiku za potrebe velikog projekta. Tijekom sastanka predstavnici CARNeta predstavili su koncept pilot projekta, kao temelja za razvoj velikog projekta, te očekivanja od provedbe pilot projekta.

Predstavnici Europske komisije izrazili su svoje zadovoljstvo s konceptom. Prokomentirana je i suradnja s JASPERS-om kod razvoja studije izvedivosti za pilot projekt te je zaključeno kako je poželjno uključiti JASPERS i kod razvoja studije izvedivosti za veliki projekt. Za kraj, predstavnici CARNeta su posebno istaknuli neophodnost osiguranja pristupa Internetu škola koje će biti obuhvaćene velikim projektom te je zajedno s predstavnicima MRRFEU zaključeno kako je bitno kroz daljnje zajedničke konzultacije utvrditi koje mogućnosti pružaju ESIF kroz OP KK za ostvarivanje ovoga cilja.

 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 

Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju