preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 30. 8. 2016. 11:27 | RSS

Webinar " Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije i usluga Libar: kako osvojiti natjecanje Pravi kaLibar za znanje?"

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organizira webinar na temu: "Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije i usluga Libar: kako osvojiti natjecanje Pravi kaLibar za znanje?". Webinar će se održati u utorak, 12. rujna 2016. godine s početkom u 13 sati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar/.

Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime i prezime.

Webinar je namijenjen svim nastavnicima u Republici Hrvatskoj, a  posebno nastavnicima koji su zainteresirani za izradu digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar i sudjelovanje u natjecanju Pravi kaLibar za znanje.

Na samom će se početku webinara kratko predstaviti natjecanje, a nakon toga slijedi upoznavanje s osnovnim karakteristikama i funkcionalnostima CARNetovog alata Libar koji omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi.

Kako je tema ovogodišnjeg natjecanja „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“, a cilj digitalnih nastavnih materijala koje će izrađivati nastavnici je poticanje razvoja kompetencija učenika iz pojedinog nastavnog predmeta kojeg nastavnici izaberu i digitalnih kompetencija učenika, polaznici će imati priliku saznati što sve obuhvaća tema „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Na samom kraju, sudionicima će ukratko biti predstavljena važnost opisivanja digitalnih nastavnih materijala metapodacima.

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike da se uključe u natjecanje, izrade digitalne nastavne materijale u CARNetovom alatu Libar na temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“ i osvoje vrijedne nagrade. Prijave na natjecanje traju do 23. rujna 2016. godine, a sve detalje o natjecanju, pravila sudjelovanja i kriterijie ocjenjivanja moguće je saznati na službenim stranicama www.skole.hr/natjecanje-libar/.

 

Webinar i natjecanje se održavaju u sklopu CARNetove korisničke konferencije koja je dio projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF) ".

      

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: helpdesk@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju