preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 2. 2019. 12:25 | RSS

Natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji rad na temu:„Pametno s pametnim tehnologijama - Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“

U povodu Svjetskog dana prava potrošača, koji se obilježava svake godine 15. ožujka, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Nacionalnim CERT-om Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNET, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti, Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga, Hrvatskom narodnom bankom, Ministarstvom unutarnjih poslova te Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo raspisalo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji videorad, strip, plakat te infografiku na temu: „Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“.

U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola i srednjih škola Republike Hrvatske.

Natječajem se želi potaknuti učenike da steknu potrebno znanje i razviju svijest o potrošačkim pravima u svijetu digitalne tehnologije.

Učenici se pri tome mogu koristiti stručnim brošurama objavljenim na repozitoriju digitalnih obrazovnih sadržaja – Edutoriju u kolekciji pod nazivom Natječaj „Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“.

Prijavljeni radovi ne smiju koristiti sadržaj zaštićen autorskim i drugim pravima intelektualnog vlasništva drugih osoba bez njihova odobrenja.

Na radovima se ne smiju nalaziti imena, prezimena i ostali osobni podaci učenika, već samo naziv i mjesto škole koja prijavljuje predmetni rad na natječaj.

Natječaj je otvoren za prijavu do zaključno 6. ožujka 2019. godine.

Natječaj se provodi u četiri kategorije:

 1. videorad
 2. plakat
 3. strip
 4. infografika.

Za prijavu radova potrebno je prethodno ispuniti i ovjeriti Prijavni obrazac za natječaj „Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“. Potpisani i ovjereni obrazac šalje se na e-adresu wcrd2019@mingo.hr. Svaka škola šalje samo jedan prijavni obrazac. Bez zaprimljenog prijavnog obrasca prijavljeni radovi, neće se moći uzeti u razmatranje.

Na natječaj se, uz popunjeni, potpisani i ovjereni prijavni obrazac, dostavljaju fotografije plakata (u JPEG, JPG ili PNG formatu), stripovi u PDF formatu, infografika u PDF formatu te videoradovi u uobičajenim formatima (npr. mp4, avi ili mov).

Odluka o dodjeli nagrada objavit će se na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti i obrazovanja 11. ožujka 2019. godine. U svakoj kategoriji dodijelit će se po jedna vrijedna nagrada – pametna ploča za učionicu, a nagradu će ravnateljici ili ravnatelju škole uručiti predstavnik Vlade Republike Hrvatske na obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača koji će se održati 15. ožujka 2019. godine od 10:00 do 18:00  sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb.

Upute za prijavu radova i prijavni obrazac možete pronaći na sljedećim poveznicama: 

Prijavni obrazac za nagradni natječaj

Upute za prijavu radova

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: helpdesk@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju