preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 30. 5. 2016. 14:02 | RSS

CARNet na konferenciji Cloud Day u Opatiji

Organizacija EuroCloud Hrvatska u suradnji sa skupom MIPRO organizira konferenciju Cloud Day, koja uključuje bogati raspored od 15 predavanja i okrugli stol Trusted Digital Platform Croatia. U radu ove konferencije aktivno sudjeluju i predstavnici CARNeta.

Konferencija će se održati u četvrtak, 2. lipnja 2016., u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic u Opatiji. Dan računalstva u oblaku na 39. međunarodnom skupu MIPRO donosi odgovore na najčešća pitanja i zablude u vezi sigurnosti te privatnosti podataka u Cloud tehnologiji.

Sudionici panela bit će dr. Tobias Höllwarth, predsjednik EuroCloud Europe, prof. dr. sc. Zlatan Car, prorektor za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci, Zvonimir Stanić, ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, Boris Bauk, direktor kompanije Hewlett-Packard Enterprise Hrvatska i Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a za Grupu poslova informatičke tehnologije i operacija.

Uz renomirane ICT stručnjake, na Cloud Dayu predavat će i predstavnici vodećih hrvatskih poduzeća te Sveučilišta, a konferenciju će uvodnim predavanjem Trusted Digital Competence Platform Croatia započeti dr. Tobias Höllwarth.

Predavanje na temu "Cloud u istraživačkim organizacijama EU" s početkom u 15 sati održat će g. Branko Radojević, pomoćnik ravnatelja CARNeta za računalnu infrastrukturu i servise.

Organizatori ističu da zahvaljujući velikom broju prijavljenih na natjecanje EuroCloud AWARD 2016 u svih 5 kategorija, osim konferencije Cloud Day, EuroCloud Hrvatska na skupu MIPRO organizira i proglašenje pobjednika natječaja. Proglašenje će se održati na svečanoj večeri u utorak, 31. svibnja, s početkom u 19:30 sati u dvorani Volta 1 Grand Hotela Adriatic što će trima najbolje plasiranima biti odlična prilika za predstavljanje svojih Cloud rješenja pred vodećim domaćim i stranim liderima iz IT, ekonomske te gospodarske sfere.

Osim navedenoga, sudionici skupa MIPRO kao i svi zainteresirani, moći će se prijaviti na Star Audit. Ovaj dvodnevni certifikacijski tečaj bit će održan po treći put u Hrvatskoj te prvi put izvan Zagreba, a vodit će ga predsjednik EuroCloud Europe dr. Tobias Höllwarth u ponedjeljak i utorak, 30. i 31. svibnja, u kongresnoj dvorani hotela Admiral. Polaznici će nakon uspješno položenog certifikacijskog online ispita steći čak tri certifikata prepoznata i tražena na svjetskom tržištu rada: Star Audit Ambassador, Foundations i Professional, odnosno SA-AB, SA-FD i SA-PF.

Više o rasporedu predavanja, predavačima i prijavi možete saznati na www.mipro.hr te na www.eurocloud.hr.


 
preskoči na navigaciju