preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 5. 2003. 00:00 | RSS

Predavanje iz dnevne sobe

Demonstracija Internet tehnologija u okviru predavanja na TNC&CUC 2003 konferenciji. Videokonferencijska predavanja kao sastavni dio programa: http://www.carnet.hr/cuc .

Izlaganjem o učenju on-line Stephena Heppella nastavljen je treći dan međunarodne konferencije o mrežnim tehnologijama pod nazivom "User Opportunities/Network Challenges". Ovo je plenarno predavanje izuzetno po tome što će Stephen Heppell izlagati putem videokonferencije iz svog doma u Chelmsfordu u Engleskoj. Istovremeno će se održavati videokonferencijski prijenos s Jordiom Palletom Martinezom iz Madrida, a nešto kasnije iz SAD-a će se javiti Eric Boyd iz Internet2 Society.

Dodajmo da će danas Derek Low, ugledni britanski mrežni stručnjak, održati predavanje pod nazivom «Digitalne knjižnice kao alat ujedinjenja zajednice» dok će se poslijepodne izlagati o multimedijskim i videokonferencijskim sustavima. Bit će održana i radionica na temu 6NETa, svjetske mreže zasnovane na Internet protokolu verzije 6 (IPv6) koja se trenutno testira u CARNetu. Spomenimo vrlo uspjele jučerašnje videokonferencije s Walesom iz kojeg se javljala Enid O Shea, a govorila je o premošćivanju prepreka u komunikaciji između akademskih mreža i krajnjih korisnika. Realizirana je i videokonferencija s brazilskim gradom Natalom iz kojeg se javila Ana Preston. Ova je videokonferencija bila izazov za CARNetove djelatnike zbog velike udaljenosti dviju lokacija koje su se spajale putem videokonferencije i zbog 2 Mbps veze u Brazilu. Inače, CARNet je za potrebe ove konferencije bežično umrežio hotel Operu pa je, uz videokonferencije i streaming svih sekcija, omogućeno da 200 sudionika konferencije istovremeno bude online. Videokonferencijski prijenosi rade se putem IP tehnologije odnosno H.323 standarda. Podsjećamo da sva predavanja možete pratiti na adresi: http://www.carnet.hr/cuc.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju