preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 2. 2010. 11:00 | RSS

Poziv na prezentaciju Registry-Registrar sustava

Poziv na prezentaciju Registry-Registrar sustava

U prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet,  15. veljače 2010. godine u 9:30 sati održat će se prezentacija Registry-Registrar sustava. Cilj spomenue prezentacije je upoznavanje budućih registrara s Registry-Registrar sustavom te dogovor s registrarima koji su voljni surađivati u testiranju sustava.
 

Prezentacija će se sastojati od uvodne riječi ravnatelja CARNeta, razgovora o administrativnim i pravnim aspektima Registry-Registrar sustava te prezentacije Registry-Registrar sustava. Predviđeno trajanje prezentacije je dva sata.

Na temelju Zakona o elektroničkim komunikacijama, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet uputila je prijedlog novog "Pravilnika o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom" Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, te očekujemo njegovo prihvaćanje tijekom narednih tjedana. Pravilnik je dostupan na internetskoj adresi http://www.dns.hr/documents/pdf/HRTLD-pravilnik_2009.pdf.

Pravilnikom je predviđeno uvođenje Registry-Registrar sustava čime bi bila omogućena registracija i sekundarnih i .com.hr domena preko ovlaštenih registrara. Obzirom da se radi o uvođenju novog sustava koji je u cijelosti razvijen u CARNetu, plan je uvoditi sustav postupno, prvo za registraciju .com.hr domena, a nakon toga i za sekundarne domene. Kako bi sustav bio što pouzdaniji, trebalo bi ga testirati u suradnji s budućim registrarima.

Prezentacija će se održati u sjedištu CARNeta u Zagrebu na adresi:

Josipa Marohnića 5,
10000 Zagreb
Dvorana E1

Molimo vas da potvrdu sudjelovanja na prezentaciji pošaljete na e-mail adresu zoran.vlah@carnet.hr najkasnije do petka 12. veljače 2010. do 12 sati. Na istu adresu možete se obratiti ukoliko imate dodatnih pitanja vezana uz samu prezentaciju.
 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju