preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 25. 3. 2010. 14:43 | RSS

Nova knjiga u CARNetovoj e-Knjižnici

U CARNetovoj e-Knjižnici objavljena je nova knjiga pod nazivom WLAN - Bezične lokalne računalne mreže, autora Harisa Hamidovića. Riječ je o knjizi u kojoj autor daje opsežan pregled, kako načina i prednosti upotrebe, tako i tehničkih rješenja implementacije bežičnih računarskih mreža.

U knjizi su također uvedeni osnovni pojmovi neophodni za razumijevanje ove sve popularnije tehnologije, ali i tehnički opisi funkcioniranja ovih mreža koje je autor preuzeo iz relevantne literature.

Istovremeno, knjiga opisuje i glavne probleme bežičnih mreža kao što su sigurnost i interferencija, za naprednije korisnike ali, također, daje i osnovna uputstva za postavljanje kućnih bežičnih mreža. U vrijeme kada su mobilni telefoni postali dio bežičnih mreža, kada veliki broj korisnika u svojim uredima i domovima ima širokopojasni pristup a nove generacije kreiraju svoje identitete na Internetu, sigurno je da će ova knjiga biti dobar vodič za korištenje bežičnih mreža i usluga koje s njima dolaze.

Ova je knjiga, kao i ostali časopisi i knjige, dostupna uz korištenje elektroničkog identiteta i moguće ju je preuzeti na adresi http://e-knjiznica.carnet.hr/e-knjige/wlan.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju