preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 7. 2003. 00:00 | RSS

Izabrano novo Vijeća korisnika

Dana 30. lipnja 2003. godine održana je 7. sjednica Vijeća korisnika CARNeta na kojoj je izabrano novo predsjedništvo ovog savjetodavnog tijela.

Dana 30. lipnja 2003. godine putem videokonferencije između pet gradova (Split, Rijeka, Pula, Osijek i Zagreb) održana je 7. sjednica Vijeća korisnika CARNeta. Vijeće korisnika sastavljeno je od CARNet koordinatora svih ustanova članica spojenih u CARNet mrežu te ravnatelja CARNeta, a njegova je uloga spram ravnatelja CARNeta savjetodavna. Na 7. Vijeću sudjelovalo je 42 od ukupno 211 CARNet koordinatora, a uz ravnateljicu CARNeta Jasenku Gojšić, sjednici su prisustvovali i dr.sc. Diana Šimić, pomoćnica ministra znanosti i tehnologije te mr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj SRCE-a. Sjednicom je predsjedao Branko Radojević, član predsjedništva Vijeća korisnika, koji je u uvodnom dijelu dao izvještaj o radu predsjedništva u protekle dvije godine pri čemu se posebno osvrnuo na mogućnost formiranja ekspertnih timova koji bi radili na prijedlozima poboljšanja usluga i slično. Obzirom da je dosadašnjem predsjedništvu Vijeća korisnika istekao dvogodišnji mandat, ova sjednica je bila izborna. Prisutni CARNet koordinatori punopravnih članica izabrali su pet članova novog predsjedništva između deset kandidata koji su ušli u uži krug nakon prvog glasanja.

Novoizabrano predsjedništvo Vijeća korisnika čine: - Damir Mrkonjić, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu - Mladen Vedriš, Sveučilišni računski centar u Zagrebu - mr.sc. Alka Korin – Lustig, Građevinski fakultet u Rijeci - Branko Radojević, Veleučilište u Dubrovniku - Željko Boroš, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Gospođa Gojšić izvijestila je Vijeće o CARNetovim tekućim aktivnostima i planovima te je naglasila primarno savjetodavnu ulogu Vijeća u nadi da buduća suradnja bude intenzivnija. U završnom dijelu sjednice, prof.dr.sc. Robert Manger s Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i dr.sc. Mirta Baranović s Fakulteta elektronike i računarstva (Zagreb), održali su prezentaciju o projektu ISVU (Informatički sustav visokih učilišta RH). Više informacija o Vijeću korisnika potražite na adresi: http://www.carnet.hr/clanice/vk.

Barbara Kolarek

Služba za članice


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju