preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 4. 2010. 15:08 | RSS

Dani kreativnosti i inovativnosti - Kreativnost u edukacijskim sustavima ili kako naučiti misliti

U organizaciji udruge MRAK (Mreža za razvoj i kreativnost) na zagrebačkim fakultetima će se od 19. do 23. travnja 2010. održati Dani kreativnosti i inovativnosti 2010.

Osmišljen program predavanja koja pružaju drukčije viđenje već poznatih problema održavat će se na pet lokacija:

 • Fakultet elektrotehnike i računarstva
 • Prehrambeno-biotehnološki fakultet
 • Tekstilno-tehnološki fakultet
 • Grafički fakultet
 • Fakultet strojarstva i brodogradnje

CARNetov MoD će putem Internet prijenosa (streaminga) prenositi ova događanja i prikazivati ih u TCR centrima, gdje će ih zainteresirani moći pratiti svaki dan od 11 do 14 sati.
 

letak Dana kreativnosti i 
inovativnostiO Danima kreativnosti i inovativnosti

Svjesni činjenice da je kreativno razmišljanje ključan element za razvoj cjelokupna društva, udruga MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost, usmjerila se na osvješčivanje društva o važnosti promjena i integracija, odnosno kreativnosti i inovativnosti za društveni i gospodarski razvoj. Stoga će i ove godine pred najuglednijim znanstvenicima, hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog i društvenog života te u partnerstvu s eminentnim stručnjacima, prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom, prof.dr.sc. Davorom Pavunom i prof. dr. sc. Velimirom Srićom, organizirati Dan kreativnosti i inovativnosti u Hrvatskoj. Kao i prošle, i ove će godine biti dodijeljena Nagrada za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija.

Organiziranjem Dana kreativnosti i inovativnosti Mreža za razvoj i kreativnost nastoji potaknuti i ubrzati razvoj koji će se temeljiti na maksimi održivog razvoja te na promicanju vrijednosti društvene odgovornosti. Naglasak je cijelog projekta na poticanju intenzivnijeg korištenja kreativnosti i inovativnosti te svrsishodnijeg upravljanja kreativnom inteligencijom, kako u poslovnom sektoru i u sektoru javne uprave, tako i na ukupnoj građanskoj razini.

Za radnog dnevnog dijela Dana kreativnosti i inovativnosti održat će se serija stručnih predavanja eminentnih stručnjaka inovativnog koncepta. Osnovne su ovogodišnje tematske kategorije:

 • održivi razvoj,
 • energetika i ekologija edukacija,
 • društvo znanja i kultura
 • gospodarstvo i poslovanje
 • umrežavanje i značaj socijalnih mreža.

Na završnom, svečanom dijelu manifestacije, uz kratka pozdravna obraćanja ključnih osoba te okrugli stol uglednika na temu „Kreativnost u edukacijskim sustavima ili učimo li misliti u školi“, održat će se i dodjela nagrada nominiranim menadžerima i tvrtkama za kreativnost i inovativnost. Ovogodišnji stručni žiri činit de prof. dr. sc. Velimir Srića, prof. dr. sc. Slavko Krajcar, prof. dr. med. Mate Granić, dipl. ing. stroj. Branka Rakić, doc. dr. sc. Feđa Vukić, Jasminka Jelčić dipl. psiholog, Andrija Popović mag. oec., Ivana Nikolić, prof., ak. slik.; dipl. diz., Dalibor Marjanović, dipl. ing. te Dijana Čičak.

Prošle godine su Nagradu za kreativnost i inovativnost osvojili, između ostalih, Labinprogres d.o.o. za svoj maštoviti traktor u kategoriji kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod, Kulturna udruga „Glumci u Zagvozdu“ - Kazališni susreti „Glumci u Zagvozdu“ u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti te Ivana Žiljak sa svojim projektom Infrared dizajn u kategoriji Kretivni i inovativni projekt ili proizod kreativne industrije.

Dan kreativnosti i inovativnosti 2010. godine održava se pod pokroviteljstvom i u suradnji s CARNetom, Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i uz pomoć medijskih partnera Busines.hr, Poslovni savjetnik, Kapital network, HRT radio, Plan B, VIDI.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju