preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 7. 2003. 00:00 | RSS

CARNetov web najbolji u kategoriji znanosti

CARNetove web stranice su na današnjoj dodjeli nagrada nacionalnog Internet natječaja Vidi Web Top 100 proglašene najboljima u kategoriji "Znanost, obrazovanje i kultura".

CARNetove web stranice su u zagrebačkom hotelu Sheraton na današnjoj dodjeli nagrada nacionalnog Internet natječaja Vidi Web Top 100, koji je organizirala informatička izdavačka kuća Vidi uz suorganizaciju tvrtke Oracle, proglašene najboljima u kategoriji "Znanost, obrazovanje i kultura". Pobjednički Oscar uručen je gospođi Jasenki Gojšić, ravnateljici CARNeta. Osim pobjede u toj kategoriji, CARNetove stranice našle su se i među 10 najboljih u kategoriji "Državne organizacije". Uz CARNetove, u kategoriji "Znanost, obrazovanje i kultura" natjecalo se još oko 160 stranica, dok ih se u kategoriji "Državne organizacije" natjecalo isto toliko. Pored te dvije kategorije, natjecanje se odvijalo u još njih osam, a unutar svake je izabrano po 10 najboljih Internet stranica. Premijer Ivica Račan dodijelio je i posebnu premijerovu nagradu u kategoriji turizma. Nagrada je pripala web stranici Adriatica.net za poseban doprinos razvoju turizma u Hrvatskoj. Uz Vidijevo, CARNetove stranice su početkom godine dobile još jedno priznanje od strane informatičkog časopisa Bug. Tada su uvrštene među 50 najboljih hrvatskih Internet stranica.

Da podsjetimo, CARNet je 14. listopada prošle godine objavio novi Web s ciljem da intuitivnijom navigacijom korisnicima olakša pretraživanje informacija o CARNetovim uslugama. U tehničkoj je pozadini Weba Sustav za upravljanje sadržajima (Content Management System - CMS) koji je nastao kao rezultat timskog rada Fakulteta elektrotehnike i računarstva (http://www.fer.hr ) i djelatnika CARNeta. Dizajnersko je rješenje Web stranica osmislila tvrtka Listopad Web Studio (http://www.listopadweb.hr ). Pozivamo vas da na adresi http://www.carnet.hr/ pogledate CARNetove nagrađene stranice. Rado ćemo vam odgovoriti na pitanja i prihvatiti vaše sugestije. Pišite nam na e-mail webmaster@carnet.hr.

Nela Marasović

Uredništo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju