preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 5. 2010. 15:51 | RSS

Stručni skup u sklopu ICT Edu projekta

U sklopu projekta Informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju – ICT Edu, u prostorijama CARNeta u Zagrebu se od 19. do 21. svibnja 2010. održava Stručni skup za regionalne edukatore. 

Na stručnom skupu će CARNetovi edukatori, iz svih CARNetovih odjela, sudionike uputiti u sadržaje i metodologiju obrade pojedinih tema na radionicama za nastavnike.

Osim predstavljanja rada pomoću interaktivne ploče, Adobe Connect Pro alata, Nacionalnog portala za učenje na daljinu Nikola Tesla, Učilice i webmaila, posebna je pozornost posvećena obradi teme „Sigurnost rada na Internetu“. Navedenu će temu CARNetovi i Microsoftovi stručnjaci, uz potporu nastavnika s primjerima dobre prakse, obraditi vrlo cjelovito i sadržajno. Pored savjeta o računalnoj sigurnosti, pripremljeni su i savjeti za poželjno ponašanje svih subjekata uključenih u procese odgoja i obrazovanja učenika, nastavnika i roditelja. Za njih su pripremljeni i radni listovi, koje će im nastavnici podijeliti na satovima razrednika i roditeljskim sastancima. U sklopu ove teme, obradit će se i mogućnosti korištenja roditeljske zaštite u Windowsima 7, a bit će predstavljeni i rezultati projekta provedenog u jednoj osnovnoj školi.

Uvodnom riječju skup će otvoriti Zoran Paldi, ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologije pri MZOŠ-u. U uvodnom dijelu stručnog skupa govoriti će i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Marijana Pezelj, pomoćnica ravnatelja CARNeta, te Renata Ivanković, voditeljica projekta ICT Edu.

Nakon održavanja stručnog skupa,  planirana je edukacija cjelokupne baze edukatora (140), koji će od listopada ove godine krenuti održavati radionice za nastavnike, a u sklopu skupova Županijskih stručnih vijeća.

Opći cilj stručnog skupa i samoga Projekta ICT Edu je potaknuti što veću primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u procesu učenja i poučavanja u školama u Hrvatskoj, i to kroz edukaciju svih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja škola.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju