preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 7. 2010. 08:41 | RSS

Počele potvrde namjere upisa na fakultete

Jutros u 5:24 sati započele su prve potvrde namjere upisa na rang-listama po prijavljenim studijskim programima. U prva tri sata rada sustava svoju namjeru upisa potvrdilo je 950 kandidata na 306 studijska programa. U isto vrijeme  na mrežnim stranicama www.postani-student.hr privremene rang-liste postale su konačnima što je omogućilo početak procesa potvrde namjere upisa.

Radi osiguranja podjednakih uvjeta i za kandidate koji nemaju Internet kod kuće, rok za potvrdu namjere upisa počinje teći tek od 10.00 sati.

Podsjećamo da od 7. pa do 20.  srpnja 2010. godine u ponoć kandidati imaju mogućnost potvrditi namjeru upisa za bilo koji studijski program na kojemu su ostvarili pravo upisa, tj. našli se unutar upisne kvote. Kada se kandidat nađe unutar upisne kvote željenog studijskog programa, imat će na raspolaganju 48 sati da potvrdi namjeru upisa i to na bilo koji od onih studijskih programa na kojemu je na rang listi iznad upisnoga praga, odnosno unutar upisne kvote. Vrijeme od 48 sati počinje se odbrojavati u trenutku kada se na pojedinoj rang-listi kandidat pojavi unutar upisne kvote.

Svakih sat vremena generiraju se nove rang-liste te se tako može pratiti kretanje po njima.

Nakon potvrde namjere upisa daljnje informacije oko samoga postupka i datuma upisa i potrebne dokumentacije potrebno je potražiti izravno na visokome učilištu na kojemu je potvrđena namjera upisa.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju