preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 10. 2003. 00:00 | RSS

Multimedijalna tribina premijera Račana i studenata

Predsjednik Vlade Ivica Račan će sutra, 17. listopada, u 12 sati u Studentskom centru u Zagrebu otvoriti Science Caffe te nakon toga u sklopu tribine razgovarati sa studentima. Uz pomoć usluge videokonferencije koju puža CARNet, mogućnost razgovora s premijerom imat će i studenti izvan Zagreba.

U sklopu novoizgrađenog Internet caffea u Studentskom centru u Zagrebu sutra, 17. listopada, u 12 sati predsjednik Vlade Ivica Račan će zajedno s ministrom znanosti i tehnologije prof. dr. sc. Gvozdenom Flegom otvoriti Science Caffe. Nakon svečanog otvorenja održat će se tribina u na kojoj će premijer razgovarati sa studentima. U razgovor će se moći uključiti i studenti koji nisu fizički prisutni na tribini i to uz pomoć CARNeta koji će ovoj zanimljivoj raspravi pružiti uslugu organizacije videokonferencije.

Premijer Račan će tako, osim sa studentima u Studentskom centru, razgovarati i s onima koji će biti prisutni u multimedijalnim učionicama na sljedećim ustanovama:

  • Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu; · Na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku; · Na Tehničkom fakultetu u Rijeci;
  • Na Veleučilištu u Dubrovniku.

Osim premijera Račana i ministra Flege, na tribini će sudjelovati i dr. sc. Krunoslav Pisk, voditelj projekta Science Caffe, Vlatko Jurišić, sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer, rektorica Sveučilišta u Zagrebu te predstavnik IBM-a. Organizacija videokonferencija jedna je od CARNetovih usluga koju članovima akademske i istraživačke zajednice pružamo sa svrhom omogućavanja dvosmjernog audiovizualnog komuniciranje između udaljenih korisnika. Više o usluzi možete pronaći na adresi http://www.carnet.hr/sobne-vc . Pozivamo studente da iskoriste mogućnosti multimedije i uključe se u razgovor s premijerom Račanom. Svi ostali koje zanima svečano otvaranje te tijek tribine, mogu posjetiti adresu mms://tv.carnet.hr/sciencecafe na kojoj će CARNet osigurati uživio prijenos preko Interneta.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju