preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 10. 2003. 00:00 | RSS

CARNetov IRC poslužitelj u Undernet mreži

CARNetov Internet relay chat poslužitelj je pod nazivom Zagreb.HR.Eu.Undernet.Org s punopravnim članstvom povezan u Undernet mrežu IRC poslužitelja.

CARNetov Internet relay chat poslužitelj (IRC poslužitelj), poznat kao irc.CARNet.hr, je pod nazivom Zagreb.HR.Eu.Undernet.Org s punopravnim članstvom povezan u Undernet mrežu IRC poslužitelja. Undernet mreža je sadržajem i obimom jedan od najjačih mreža ta vrste u svijetu, a poznata je po svojoj brizi za korisnike. Ovo će povezivanje pružiti korisnicima nove sadržaje, nove tematske skupine i nove kontakte. IRC poslužitelj omogućuje komunikaciju među ljudima iz cijelog svijeta u stvarnom vremenu. Osim Underneta postoje i druge mreže IRC poslužitelja. To su EFNet, IRCNet, DALNet i NewNet. Valja napomenuti da su EFNet i IRCNet nekoć bili jedna te ista mreža koja se prije par godina razdvojila i prešla na međusobno sasvim različite verzije IRC poslužitelja. U Hrvatskoj postoji nekoliko IRC poslužitelja, a glavni i službeni je CARNetov. On je lociran na Sveučilišnom računskom centru SRCE-u.

Dodatne informacije o njegovu radu potražite na adresi http://irc.carnet.hr/ , a o Undernet mreži na http://www.undernet.org/ .

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju