preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 27. 10. 2003. 00:00 | RSS

CARNet na INFO sajmu

Na Zagrebačkom će velesajmu od 11. do 15. studenog biti održan 35. INFO sajam. U paviljonu 7 svoj će edukativno izložbeni prostor, pod sloganom «Svjetionik u moru znanja», imati i CARNet.

Na Zagrebačkom će velesajmu od 11. do 15. studenog biti održan 35. INFO sajam. U paviljonu 7 svoj će edukativno izložbeni prostor imati i CARNet na kojem će se, pod sloganom «Svjetionik u moru znanja», predstaviti CARNetov edukacijski centar Edupoint te Referalni centri. Pripremljeni sadržaji na štandu namijenjeni su onima koji žele učiti (učenici, studenti) te onima koji poučavaju (profesori). Primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) kroz zanimljivu priču o moru i kitovima prikazat će Edupoint, osnovan godine 2001. u svrhu širenja znanja o Internetu. Posjetitelji će, šetajući izložbenim prostorom od točke do točke, putem videokonferencije moći poslušati udaljeno predavanje o moru, razgovarati s predavačem pomoću stolne videokonferencije, poslati poruku na forum mentoriranog online tečaja, proučiti simulaciju te se zabaviti uz animaciju. Potom će putem online testa provjeriti što su naučili. Podaci o Edupointu dostupni su na http://edupoint.carnet.hr CARNetovi referalni centri će profesorima i drugima koji poučavaju uz pomoć moderne tehnologije pokazati kako izraditi digitalne obrazovne materijale, kako odabrati courseware alate, kako testirati ispitanike pomoću informacijskih tehnologija, koju računalnu opremu i programsku podršku odabrati te na koji način financirati E-learning projekte. Referalni će centri biti predstavljeni kratkim prezentacijama, a njihovi će voditelji na samom štandu odgovarati na upite posjetitelja.

Detaljnije o centrima na http://www.carnet.hr/referalni/obrazovni. Bit će predstavljene i druge CARNetove usluge s područja E-learninga o kojima se možete informirati na adresi http://edupoint.carnet.hr/e-learning . Sastavni je dio CARNetovog nastupa na INFO-u i okrugli stol na temu “Internet u obrazovanju”, koji će biti održan u utorak, 11.11.2003. od 13.00 do 14.00 sati, u dvorani Vis (južni ulaz Zagrebačkog velesajma, I. kat).

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju