preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 11. 2003. 00:00 | RSS

Počinje INFO 2003.

Danas počinje Međunarodni sajam informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija - INFO, koji će trajati do 15. studenog 2003. na Zagrebačkom Velesajmu. CARNet je za prvi dan sajma u 13 sati pripremio okrugli stol pod nazivom "Je li (digitalni) udžbenik javno dobro ili komercijalni proizvod?", a u 15 sati predstavit će se Referalni centar za samoprocjenu i procjenu znanja uz primjenu IT-a.

Danas počinje Međunarodni sajam informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija - INFO, koji će trajati do 15. studenog 2003. na Zagrebačkom Velesajmu. CARNet će, u paviljonu 7 na 250 m2, uz podršku Edupointa i Referalnih centara predstaviti različite mogućnosti učenja i poučavanja uz primjenu informacijskih tehnologija. Slogan CARNetovog nastupa na INFO-u, kojeg prosječno obilazi oko 50. 000 posjetitelja, je «Svjetionik u moru znanja». Danas, prvog dana sajma, u 13 sati održat će se okrugli stol pod nazivom "Je li (digitalni) udžbenik javno dobro ili komercijalni proizvod?" na kojem će se raspravljati o tome kako pojedinac može društvu vratiti znanje kroz svoje djelovanje, jesu li udžbenici, čiji su autori uglavnom profesori na fakultetima, njihovo vlasništvo ili vlasništvo ustanove na kojoj rade te treba li se rad na udžbenicima honorirati i na koji način.

Referalni centar za samoprocjenu i procjenu znanja uz primjenu IT-a bit će predstavljen od 15 sati na CARNetovom štandu na INFO-u Zagrebačkog Velesajma. Centar, osnovan pri zagrebačkom Medicinskom fakultetu, pomaže nastavnicima pri osmišljavanju i provedbi njihove samoprocjene, procjene znanja studenata te kvalitete programa i kolegija korištenjem informacijskih tehnologija. Djelatnici Centra raspolažu alatima za procjenu znanja, nude različite vrste pitanja, daju preporuke nastavnicima o organziranju procesa procjene te odgovaraju korisnicima na njihova pitanja.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju