preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 12. 11. 2003. 00:00 | RSS

INFO sajam: Metodika obrazovanja na daljinu

Referalni centar za metodiku i komunikaciju u obrazovanju na daljinu poslijepodne u 15:00 će biti predstavljen na INFO-u.

Referalni centar za metodiku i komunikaciju u obrazovanju na daljinu poslijepodne u 15:00 će biti predstavljen na INFO-u. Osnovan je početkom srpnja 2003. godine pri Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a zbog davanja informacija o vođenju nastave u obrazovanju na daljinu kao i o načinima za unapređenje komunikacije s polaznicima. Centar će educirati o pedagogiji i metodici obrazovanja na daljinu, motiviranju polaznika, utjecaju tehnologije na obrazovni proces te marketingu i promociji obrazovanja na daljinu.

Stručni tim Centra tvrdi da, unatoč pomanjkanju socijalne interakcije sve više poslovnih organizacija koristi sustave za učenje na daljinu, a procjenjuje se da je do 50% obrazovanja u suvremenim korporacijama zasnovano na takvim sustavima. Također, suvremeno organizirana sveučilišta u svijetu osiguravaju polaznicima mnoge nastavne predmete on-line, a poneka su razvila i jednogodišnje ili višegodišnje studije zasnovane uglavnom na obrazovanju na daljinu što pokazuje da vrijeme obrazovanja na daljinu tek dolazi. Detaljnije informacije na http://www.carnet.hr/referalni/obrazovni/mkod.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju