preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 20. 1. 2011. 11:24 | RSS

Školski laboratorij slave

British Council, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i CARNetom, objavio je 20. siječnja 2011. natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva. Format natjecanja preuzet je iz popularnog i uspješnog FameLaba/Laboratorija slave koji je hrvatske studente i znanstvenike proslavio i na međunarodnom natjecanju u Velikoj Britaniji.

Ideja natjecanja je da učenici temu po svom izboru izlože na kratak, jasan, zanimljiv i svojoj dobi prilagođen način. Svoju prezentaciju učenici moraju u formi video snimke prijaviti na natjecanje, a deset najuspješnijih - po glasovima stručnog žirija i posjetitelja Portala za škole - ući će u završno natjecanje na kojem će se izabrati pobjednik.

Rok za prijavu prezentacije je 22. veljače 2011., a završno natjecanje Školskog laboratorija slave održat će se 24. ožujka 2011. u Zagrebu.

Detaljna pravila natjecanja, način na koji će se ocjenjivati prezentacije i  vremenski raspored natjecanja možete saznati na stranicama Portala za škole.

Cilj natjecanja je poticanje učenika i nastavnika na kreativan pristup učenju i prezentaciju srednjoškolskog gradiva iz područja prirodnih i tehničkih znanosti. Ovim se natjecanjem ujedno želi popularizirati prirodne i tehničke znanosti među učenicima, roditeljima te javnosti uopće.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju