preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 11. 2003. 00:00 | RSS

CARNetu diploma za suradnju u organizaciji INFO sajma 2003.

CARNet je odlukom Davorina Speveca, direktora Društva Zagrebački velesajam, dobio diplomu za uspješnu suradnju u organizaciji 35. međunarodnog sajma informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija - INFO 2003.

CARNet je odlukom Davorina Speveca, direktora Društva Zagrebački velesajam, dobio diplomu za uspješnu suradnju u organizaciji 35. međunarodnog sajma informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija – INFO 2003. Diplomu je danas, na svečanosti održanoj u Zimskom vrtu Zagrebačkog velesajma, u ime CARNeta primila Dragana Kupres, voditeljica projekta «CARNet na INFO-u 2003". Podsjetimo, predstavljajući se na ovogodišnjem INFO sajmu Zagrebačkog velesajma u paviljonu 7, pod motom «Svjetionik u moru znanja», CARNet i izgledom štanda upućuje na more znanja koje nas okružuje. Naime, CARNetovim štandom prevladava plava boja, uz dominaciju svjetionika u kojem se posjetitelji mogu upoznati s tzv. KITnetom. KITnet je skup multimedijalnih obrazovnih materijala, a CARNetov edukacijski centar Edupoint (http://edupoint.carnet.hr) njime pokazuje neke od mogućnosti primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) u obrazovanju. Posjetiteljima je na raspolaganju udaljeno predavanje putem videokonferencije (predavači, koji se nalaze u prostorijama SRCA, održavaju kratko udaljeno predavanje i komuniciraju s posjetiteljima na Velesajmu), stolna videokonferencija, forum, online testiranje, te tekstualni, video i audio dokumenti.

KITnet je predstavljen kao najstarija komunikacijska mreža na svijetu. Radi se o mreži kitova koji plivaju svjetskim morima već 90 milijuna godina, i komuniciraju svojim pjesmama na udaljenostima većima i od 5000 km. Možda su najzanimljiviji dio KITneta primjeri njihovih pjesama karakteristični za svako pojedino jato kitova. Po svojem su pjevanju najpoznatiji grbavi kitovi čije pjesme mogu trajati i do 25 minuta, a pjevaju samo mužjaci. Primjeri melodija koji se mogu reproducirati sa snimki, 10 su puta brži od stvarnih jer ih inače ne bismo mogli čuti u potpunosti. Nakon surfanja KITnetom, posjetitelji mogu provjeriti svoje znanje o kitovima koje su stekli kroz ove multimedijalne obrazovne materijale rješavajući test od 5 pitanja te dobiti mali dar iznenađenja.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju