preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 11. 2003. 00:00 | RSS

CARNet uspješno završio nastup na INFO sajmu

Na Zagrebačkom je Velesajmu završen 35. INFO na kojem je po osmi put nastupio i CARNet. CARNet je izlagao u paviljonu 7 gdje je i izgledom štanda upućivao na more znanja koje nas okružuje. Naime, CARNetovim štandom prevladavala je plava boja uz dominaciju svjetionika u kojem su se posjetitelji mogli upoznati s tzv. KITnetom.

Na Zagrebačkom je Velesajmu završen 35. INFO na kojem je po osmi put nastupio i CARNet. CARNet je izlagao u paviljonu 7 gdje je i izgledom štanda upućivao na more znanja koje nas okružuje. Naime, CARNetovim štandom prevladavala je plava boja uz dominaciju svjetionika u kojem su se posjetitelji mogli upoznati s tzv. KITnetom. KITnet je skup multimedijalnih obrazovnih materijala, a CARNetov je edukacijski centar Edupoint (http://edupoint.carnet.hr) njime pokazao neke od mogućnosti primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) u obrazovanju.

KITnet je predstavljen kao najstarija komunikacijska mreža na svijetu, mreža kitova koji plivaju svjetskim morima već 90 milijuna godina, i komuniciraju svojim pjesmama na udaljenostima većima i od 5000 km. Javnosti je bilo predstavljeno i sedam nedavno osnovanih Referalnih centara koji su nastali zbog pružanja trajne podrške sveučilišnim nastavnicima kod primjene novih tehnologija u poučavanju, a o kojima detaljnije možete pogledati na http://www.carnet.hr/referalni/obrazovni. Referalne su centre posjetili profesori i nastavnici koji su tražili pomoć pri uvođenju informacijskih tehnologija u njihov svakodnevni nastavni rad. Organizirani su i grupni posjeti CARNetovom štandu kojeg su, među ostalim, razgledali i nastavnici zagrebačke Geodetske škole.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju