preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 26. 11. 2003. 00:00 | RSS

Sveučilište u Zadru dobilo nove učionice

Sveučilište u Zadru danas je u suradnji s CARNetom otvorilo u svojim prostorijama učionicu unutar koje će se obrazovati studenti i djelatnici o primjeni informacijsko komunikacijske tehnologije (ICT) u obrazovanju. Osim te učionice, otvorena je i dvorana za videokonferencije, poznatija kao TCR učionica.

Sveučilište u Zadru (http://www.unizd.hr/) danas je u suradnji s CARNetom otvorilo u svojim prostorijama učionicu unutar koje će CARNetov edukacijski centar Edupoint obrazovati studente i djelatnike tog Sveučilišta o primjeni informacijsko komunikacijske tehnologije (ICT) u obrazovanju. Osim te učionice, isto Sveučilište je, također u suradnji s CARNetom, otvorilo i dvoranu za videokonferencije, poznatiju kao TCR učionica, koja će služiti za izvođenje predavanja na daljinu, prenošenje događanja (seminara, skupova itd.) i stručnih sastanaka za potrebe akademske zajednice. Svečano otvaranje, s početkom u 11.00 sati, održalo se se na relaciji Zagreb-Zadar i to upravo između novootvorene TCR učionice u Zadru i TCR učionice u Zagrebu koji se nalazi u CARNetovim prostorijama smještenim u zgradi Sveučilišnog računskog centra – SRCE-a.

U Zadru je sve uzvanike pozdravio Damir Magaš, rektor Sveučlišta u Zadru. On je uz pozdrav ukratko opisao značaj otvorenih učionica. U Zagrebu je uzvanike pozdravila Jasenka Gojšić, ravnateljica CARNeta koja je ukratko prezentirala svoju ustanovu i područje kojim se ona bavi. Osim nje, iz Zagreba se javila i Daliborka Pašić kako bi prezentirala referalne centre (http://www.carnet.hr/referalni/obrazovni) i klub Akadeus (http://www.carnet.hr/profesori/akadeus), dok se u Zadru , osim rektora Sveučilišta, uzvanicima obratila i Marijana Pezelj predstavivši rad CARNetovog edukacijskog centra Edupointa. U projekt otvaranja učionice u Zadru CARNet je krenuo nakon što je Sveučilište u Zadru izrazilo želju za sustavnom edukacijom svojih studenata i djelatnika na području ICT-a. Trenutno Sveučilište u Zadru raspolaže s dvije informatičke učionice koje broje 28 računala, a s obzirom da Sveučilište trenutno ima 3500 studenata, vidljivo je da nemaju svi mogućnost sustavnog informatičkog obrazovanja. Sveučilište u Zadru odlučilo se stoga priključiti u program edukacijskog centra Edupoint i njihovih informatičkih tečajeva, pa će novootvorena učionica, za koju je tehničku opremu osigurao CARNet, biti namijenjena za sustavno podizanje informatičkih znanja studenata i djelatnika.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju